Rusya, kripto borsası OKX’e erişimi engelledi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rus sivil toplum kuruluşu Roskomsvoboda’nın yakın tarihli verilerine göre; Rusya hükumeti, kripto para borsası OKX’in internet sitesine erişimi engelledi. Başsavcılık, 4 Ekim tarihinde düzenlenen “73/3-105-2022″ sayılı karar kapsamında Okx.com’un IP adreslerini kara listeye aldı. Getirilen erişim engelinin nedenleri henüz açıklanmadı. Benzer şekilde, OKX de şu ana kadar konuyla ilgili herhangi bir resmi açıklama yapmadı.  

Aktarılan detaylara göre; getirilen erişim engeli, Rusya’nın internet içeriklerine ilişkin sansür kurumu Roskomnadzor’un veri tabanında da görüldü. Veri tabanındaki not, OKX’in internet sitesinin “Bilgi, Bilgi Teknolojileri ve Bilginin Korunması Hakkında” çıkarılan federal yasanın ‘15.3’üncü maddesi uyarınca engellendiğine işaret etti. Notlarda ayrıca, aşırılık yanlısı faaliyetlere yönelik halka açık çağrılar ve Rusya’da yasaklanan örgütlere de göndermede bulunuldu.  

Roskomsvoboda kurucusu Artem Kozlyuk, konuya ilişkin açıklamasında genellikle kara listeye alınan internet sitelerinin sahiplerinin bile neden kara listeye alındıklarını bilmediklerini dile getirdi. Bu nedenle yalnızca Roskomnadzor’a dava açılarak asıl gerekçenin öğrenilebileceği ifade edildi. Kara listeye alınan internet siteleri hakkında kamuya açık olarak paylaşılan tek bilginin, erişim engeliyle ilgili karar numarası ve kanun maddesi olduğunun da altı çizildi.  

Rusya, 2021 yılında Binance’in internet sitesine de erişimi engellemişti  

Öte yandan; dünyanın piyasa hacmi açısından en büyük üçüncü kripto para borsası olan OKX, Rusya’da erişim engeliyle karşı karşıya kalan ilk platform olmadı. 2021’in haziran ayında, Binance’in internet sitesine erişim de yerel bir mahkemenin kararıyla engellenmişti. Kararda; Bitcoin’lerin dağıtımının ve kullanılmasının tamamen merkeziyetsiz bir tabana dayandığı, bu eylemleri hükumet tarafından düzenlemenin bir yolunun olmadığı ve bu durumun da mevcut Rus yasalarına aykırı olduğu belirtilmişti.  

Fakat Binance, düzenleyicilerden kendisine yönelik herhangi bir şikayet gelmediğini belirterek bu yılın ocak ayında mahkemede yasak kararının kaldırılmasını sağlamıştı.  

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Rusya, kripto borsası OKX’e erişimi engelledi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!