Nasdaq, kripto borsası başlatma fikrine sıcak bakmıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD merkezli borsa Nasdaq’ın başkan yardımcısı Tal Cohen, politika düzenleyicileri tarafından daha net bir düzenleyici çerçeve oluşturulmadığı sürece, kripto borsası başlatmak gibi bir niyetlerinin olmadığını açıkladı. 

Bloomberg ile röportaj gerçekleştiren Cohen, kripto piyasasının bireysel yatırım kısmının doyum noktasına ulaşmış olduğunu, piyasada bireysel yatırımcıların ihtiyaçlarını karşılayacak kadar da kripto borsannın mevcut olduğunu belirtti. Bununla birlikte Cohen, şirketin 20 Eylül’de başlatılan kripto saklama hizmetlerine odaklanmaya devam edeceğini söyledi. 

Cohen, ayrıca Nasdaq’ın üzerinde çalıştığı kriptoyla ilişkili hizmetlere de ışık tuttu. Bunlar arasında varlıkları taşımak ve aktarmak için platforma yürütme özelliğinin getirilmesi yer alıyor.

Dünyanın en büyük ikinci borsası olan Nasdaq’ın ABD’de kripto borsa kurma konusunda çekinceleri olabilir; ancak şirket, geçtiğimiz yıl bir kripto borsası başlatmak için Brezilya’nın önde gelen broker hizmetleri sağlayıcısı XP ile iş birliğine imza atmıştı. 

Kripto piyasası bir başka fiyat döngüsünü tıkırında geçirirken, ABD’li politika düzenleyicileri kripto piyasası ile ilgili hala net bi çerçeve oluşturabilmiş değil. 

Gary Gensler’ın başkanlığını yaptığı ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), henüz gelişmekte olan kripto piyasasındaki sistem açıklarını sık sık eleştirdi. Ne var ki ABD, Kongre’nin sürekli çağrıda bulunmasına rağmen kripto düzenlemeleri konusunda yol alamadı. 

Öte yandan SEC, kripto şirketlerine karşı yaptırım eylemlerini sürdürdü ve 2022 yılının başlarında ise kripto yaptırımlarının kapsamını artırmak adına, yaptırım ekibine ek personel aldı.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Nasdaq, kripto borsası başlatma fikrine sıcak bakmıyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!