Magic Eden, Degen Town Olayından Etkilenenlere Ödeme Yapıyor!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Magic Eden, Degen Town cüzdan hack’inden etkilenen cüzdanlara geri ödeme yapmaya başladı. Duyuru, Solana kullanıcılarının bilgisayar korsanının güvenlik ihlaliyle ilgili şikayetleri üzerine geldi. Ayrıca olay sırasında, yaklaşık 200 milyon dolar değerinde sanal varlık çalınmıştır. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

Magic Eden Mağdurlara, Geri Ödeme Başlattı!

Magic Eden, kripto para birimi saldırısından etkilenen cüzdanlara ödeme yapmaya başladığını doğrulayan bir bildiri yayınladı. Bildiriye göre kripto kuruluşu, soruşturma sürecini yürütmek ve geri ödemeye yardımcı olmak için HelloMoon.io ile çalışmaktadır. Ayrıca kullanıcılarına cazip dönemlerde sabırlı oldukları için teşekkürlerini iletti. Şirket, bütün kullanıcılarına, sorunlarını iletebilecekleri bir alan yaratacaklarını açıkladı.

Hello Moon Defi token’larına, NFT koleksiyonlarına ve Blockchain’ne dayalı protokollere görünürlük sağlayan Solana ağının insan tarafından okunabilir bir endeksi olarak tanımlanmaktadır. Resmi web sayfalarına göre Magic Eden, kendilerine verilen halka açık bilgilere dayanarak dört önemli dolandırıcı cüzdanını yasakladıklarını açıkladı. Ayrıca Hello Moon, başlangıçta 9 Temmuz’da dört beyaz şapkalı hacker araştırmalarına başlamıştır. Bu hacker’lar Ağustos’ta, 4 hafta öncesine kadar yüksek hacim oranlarına sahip bir cüzdan listesi oluşturmuştur. Her cüzdan SOL miktarlarını, SPL token’larını ve NFT’leri içermektedir. İncelemeden sonra kripto şirketi, olaya müdahale etti.

Dolandırıcılar, benzer IP adreslerine sahip aynı hesaplara para aktarırken hazır bir taktiği kullanmıştır. Bu süreçten sonra dijital varlık organizasyonu, olaylardan etkilenen kullanıcılara geri ödeme yapmaya karar vermiştir. Ayrıca sistemlerinde diğer kırmızı şapkalı bilgisayar korsanlarını bulmayı hedeflemiştir. Şirket, organize verilerden bir araya getirilen analizle, dolandırıcılar tarafından boşaltılan net SOL rakamlarını kontrol etmektedir. Merkezi olmayan kuruluş, NFT satış ödülü izolasyonuna dayalı olarak gerekli geri ödeme miktarını hesaplamıştır. Ayrıca transferin blok zamanında ki SPL değerleri SOL olarak değiştirilmiştir.

Degen Town Olayı

Yakın zamanda yayınlanan rapora göre kuruluş, dolandırıcıların farklı cüzdanlar kullanarak birçok sayıda işlem gerçekleştirdiğini saptamıştır. Ayrıca hacker’lar, tuzaklarına düşürdükleri cüzdan adreslerini de olaya dahil etmiştir. Magic Eden, konu hakkında detaylı bir soruşturma yürütmeyi başarmıştır. Bu soruşturma kapsamında, geri ödeme onayıyla beraber rakamlar da titizlikle hesaplanmıştır.

Degen Town, Magic Eden’in NFT basma hizmetleriyle alay edilen bir olay olarak lanse edilmiştir. Ayrıca bu olay, geçtiğimiz temmuz ayında gerçekleşmiştir. Gerçekleştiğinde Twitter üzerinden saldırılar olmuştur. Hacker kullanıcılara, sosyal medya aracılığıyla akıllı sözleşmeler imzalatarak sistemi çalıştırmayı başarmıştır. Sistem sayesinde, akıllı sözleşmeyi imzalayan herkesin yatırımlarına erişim sağlayabildiler.

Saldırıların gerçekleşmesiyle beraber şirket, Twitter’da kullanıcılara projenin başlangıç ödemelerini gerçekleştireceğini bildiren bir gönderi paylaştı. Bu ödemeler için üçüncü taraf bir şirketle çalışmalar gerçekleştirmektedirler. Bununla birlikte ne Degen Town ne de asıl sahipleri geri ödemeyi tamamlamamıştır. Bu proje (Degen Town), her biri 3 SOL değerinde 8000 NFT’den oluşmaktadır. Ayrıca bu da yaklaşık 923000 dolarlık bir gelir anlamına gelir. İçerik oluşturucular, gerçekleşen satışlardan telif ücreti olarak yüzde 7,5 pay almıştır.

Haber Kaynağı nfxhaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Magic Eden, Degen Town Olayından Etkilenenlere Ödeme Yapıyor!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!