Japonya, Dijital Dönüşüm Planına Metaverse ve NFT’leri Dahil Etti!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Japonya’nın başbakanı olan Fumio Kishida, hükümetin NFT’ler ve Metaverse gibi Web3 hizmetlerini tanıtacağını açıkladı. Fumio Kishida, hükümetinin dijital dönüşüm parçası olarak, çözümler kullanan NFT’lerin yerel yetkililere verildiğini belirtmiştir. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

Başkan, Dijital Dönüşüm Hakkında Açıklama Yaptı!

Yaptığı konuşmada Kishida, hükümetin ülkede dijital dönüşüm ile yaptığı katkının giderek artacağını söyledi. Bu kapsamda kendi yetki alanlarındaki sorunları çözeceklerini dile getirdi. Bunun için dijital teknolojiyi kullanan yerel yönetimlere NFT yayınlamayı serbest hale getirdiklerini belirtti. Ayrıca ulusal kimlik kartlarının sayısallaştırılmasından da bahsetti. Başbakan, kabinenin Metaverse ve NFT’lerden yararlanan Web3 hizmetlerinin kullanımını genişletme çabalarını teşvik edeceğine vurgu yaptı.

ABD ile ortaklaşa gelişim düşünen Kishida, Japonya’nın teknolojik yatırımlarını yarı iletkenlere yaratılmasını doğru bulduğunu açıkladı. Ayrıca teknoloji endüstrisi için düzenleyici reform çalışmalarını içerecek şekilde genişleteceğini açıklamıştır. Ekim 2021’de göreve başlayan başbakan, Japonya’daki Bitcoin işlemlerini vergilendirmeyi destekleyen Yoshihide Suga’dan sonra göreve gelmiştir.

Japonya’daki kripto para kullanıcıları, Kishida’nın iktidarda olduğu süre boyunca, Mt. Gox’un yıllar süren yasal engellerin ardından geri ödeme prosedürleriyle ilerlemesini desteklemiştir. Ayrıca ülkedeki kripto ATM’lerinin eski haline getirilmesi de dahil olmak üzere bir dizi değişiklikler gerçekleşmiştir. Ülkenin kripto savunma gruplarından olan Japan Crypto-Asset Business Association ve Japan Crypto-Asset Exchange Association, ağustos ayında bireysel yatırımcılar için kripto kazançlarına yüzde 20 vergi önermiştir. Birçok yatırımcı şu anda yüzde 55’e varan bir kripto vergi oranıyla karşı karşıyadır.

Japonya Web3’e Ağırlık Veriyor!

Bu yılın mayıs ayında Japonya başbakanı Fumio Kishida, İngiliz iş liderlerini girişimini desteklemeye çağırmıştır. Ayrıca Metaverse ve NFT ile ilgili ilerlemeler de dahil olmak üzere Web3 ile ilgili büyümenin bir parçası olacağını ilan etmiştir. Bu kapsamda, ülkenin büyüme planı ilerlemektedir. Japonya ve Güney Kore gibi Doğu Asya ülkelerinde, birbirini izleyen hükümetler bilgisayar endüstrisini büyütmek için çok fazla kaynak yatırmaktadır. Japonya’da Sony ve Güney Kore’de Samsung ile dünyanın en büyük BT şirketlerinden bazıları gelişimlerini sürdürmektedir.

Yorumlar, iktidardaki Liberal Demokrat Parti’nin Dijital Toplumu Destekleme birimi tarafından mart ayında yayınlanan Digital Japan 2022 adlı whitepaper ile genişletilmiştir. Bu belgede NFT pazarından, Web3 hareketi için bir büyüme motoru olarak bahsedilmiştir. Muhalefet partileri, gazetenin oluşturulmasından sonra, gelecek vaat eden girişimler ve Japonya’dan gelen yeteneklerin, geçtiğimiz birkaç yıl boyunca aşırı düzenleme ve ağır vergi düzenlemeleri gibi sorunlar nedeniyle ülkeyi terk ettiğine dair endişelerini dile getirmiştir.

Haber Kaynağı nfxhaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Japonya, Dijital Dönüşüm Planına Metaverse ve NFT’leri Dahil Etti!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!