Bitcoin Madencisi Merkle, Hash Hızını Artırdı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ethereum’un başarılı bir şekilde gerçekleşen Merge yükseltmesi sonrasında, kripto para madencileri zor günler yaşamaya başlamıştı. Dünyanın en büyük Bitcoin madencilik teçhizatı üreticilerinden birisi olan Merkle, hash hızını artırdı.

Bitcoin Madencisi Merkle, 8 Ayda Hash Hızını Yüzde 900 Artırdı

Dünyanın en büyük Bitcoin madencilik teçhizatı üreticilerinden biri olan Bitmain ile ortak girişimi bulunan Bitcoin madencisi Merkle Standard, son sekiz ayda toplam hash oranını veya bilgi işlem gücünü yaklaşık 0.3 EH/s’den 3.1 exahash’a (EH/s) çıkardı.

Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre özel madenci, Güney Carolina tesisine ek 40 megavat (MW) madencilik kapasitesi getirerek toplam madencilik kapasitesini 140 MW’a çıkarttı. Söz konusu tesis, Bitmain’in en yeni madencilik teçhizatı olan S19J Pro ve S19 XP’yi kullanarak Bitcoin (BTC) madenciliği yapacak.

İlginizi çekebilir: Bitcoin Madencilik Hash Oranı Tüm Zamanların En Yüksek Seviyesinde

Kripto kışı, Bitcoin fiyatları bu yıl yüzde 50’den fazla düşerken, elektrik fiyatları yükselirken ve sermayelerin kurumaya devam etmesiyle birlikte kar marjlarının daraldığını gören madenciler için açıkça zor geçmiş durumda. Ancak Bitcoin madencisi Merkle gibi bazı madenciler, piyasa sonunda dönüştüğünde konumlarını sağlamlaştırmak için ayı piyasası sırasında tesislerini kurmaya devam etti.

Güney Carolina’daki Blue Ridge, Merkle’nin ikinci tesisi ve internet sitesine göre 2024’ün sonuna kadar 80 MW değerinde madencilik kapasitesine sahip olacağını düşünüyor. Bu arada, Merkle’nin Doğu Washington’daki ana maden sahası şu anda çevrim içi olarak 100 MW güce sahip. Şirket bu tesiste 2023 yılı sonu için 225 MW ve maksimum 500 MW genişleme kapasitesine ulaşmayı planlıyor.

Merkle daha önce 21 Ocak 2022’de Bitmain ile hem S19 XP hem de S19J Pro madencilik kulelerinden olan 13.500 ASIC madenciliği için bir satın alma anlaşması imzaladığını açıklamıştı.

Haber Kaynağı www.btchaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin Madencisi Merkle, Hash Hızını Artırdı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!