Hindistan, Bitcoin ve Tether’in de içlerinde bulunduğu bir miktar kripto parayı dondurdu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hindistan İcra Müdürlüğü, ‘Kripto Para Aklamayı Önleme Yasası (PMLA)’ kapsamında iki kripto para birimini dondurduğunu açıkladı. Yapılan duyuruda, 4 milyon 764 bin Hindistan rupisi değerindeki Wazirx token (WRX) ve USDT’nin dondurulduğu bildirildi. Kurum, 2021 yılında “E-nuggets” isimli mobil oyuna yönelik bir kara para aklama soruşturması başlatmıştı. Söz konusu hamle, soruşturmanın bir parçası olarak yapıldı. 

Aktarılan detaylara göre; E-nuggets, Aamir Khan tarafından piyasaya sürülmüştü. İcra Müdürlüğü, oyunun kullanıcıları dolandırmak üzere tasarlanmış olduğunu dile getirdi. Soruşturma, Khan’ın uygulama üzerinden kullanıcılardan büyük miktarda para toplayarak bu parayı bir kripto para borsası aracılığıyla başka bir yere aktardığını ortaya çıkardı. Bunun üzerine, Aamir Khan ve ortaklarına ait olduğu tespit edilen Wazirx borsası cüzdanındaki 4 milyon 764 bin rupilik kripto para İcra Müdürlüğü tarafından donduruldu.  

Binance borsasındaki 85 Bitcoin donduruldu 

Kurum ayrıca, Aamir Khan’a yönelik yapılan daha önceki aramalarda Khan’ın konutunda da bir miktar nakit para bulduğunu ve bu parayı ele geçirdiğini dile getirdi. Benzer şekilde, Binance borsasında bulunan 1 milyon 674 bin 255 dolar değerindeki yaklaşık 85 Bitcoin de donduruldu. Bir önceki duyuruda İcra Müdürlüğü, Binance borsasında 77 Bitcoin dondurduğuna işaret etmişti. Yapılan son açıklama ise buna ek olarak 8 Bitcoin’in daha dondurulduğunu gösterdi.  

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Hindistan, Bitcoin ve Tether’in de içlerinde bulunduğu bir miktar kripto parayı dondurdu
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!