CFTC, vadeli işlem borsası Digitex ve CEO’sundan şikayetçi oldu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Emtia Vadeli İşlemler Borsa Komisyonu (CFTC), Digitex LLC ve kurucu ve CEO’su Adam Todd’tan kripto para vadeli işlem borsası olarak kaydolmadıkları ve DGTX token fiyatındaki manipülasyon yaptıkları gerekçesiyle şikayetçi oldu.

Güney Florida Bölge Mahkemesi’ne 30 Eylül’de yapılan başvuruya göre, Todd, Digitex’in birikimlerini artırmak için DGTX token’ın fiyatını şişirmek ile suçlanıyor. ABD’li düzenleyici, Digitex CEO’sunun farklı kurumsal oluşumları kullanarak yasa dışı dijital varlık türev alım satım platformu kurduğunu ve işlettiğini, dolayısıyla da Emtia Borsa Yasası’nı ihlal ettiğini iddia ediyor.

CFTC kuralları, Müşterini Tanı kontrollerini tamamlamayı ve müşteri bilgi programı uygulamayı gerektiriyor. Todd, 2020’de kullanıcı verilerini korumak amacıyla Digitex’teki tüm KYC prosedürlerini kaldırmayı planladığını açıklamıştı.

Şikayet dilekçesine göre CFTC, Todd ve Digitex’in düzenleyiciler tarafından emtia olarak değerlendirilen dijital varlık işlemlerini yapmalarını engellemek istiyor. Düzenleyici, buna ek olarak Digitex’in etkilenen taraflara tazminat ve para cezası ödemeisni de talep ediyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
CFTC, vadeli işlem borsası Digitex ve CEO’sundan şikayetçi oldu
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!