Kripto Meydanı etkinliğinin gündem maddesi blockchain ağlarının enerji tüketimi oldu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kriptomeda tarafından düzenlenen Kripto Meydanı etkinliğinin ikincisi, geçtiğimiz akşam düzenlendi. Kripto ve blockchain alanında önde gelen birçok isminin katıldığı etkinlikte, sektörün enerji tüketimi sorunu tartışıldı.

Kriptomeda tarafından düzenlenen Kripto Meydanı etkinliğinin ikincisi, geçtiğimiz akşam düzenlendi. Kripto ve blockchain alanında önde gelen birçok isminin katıldığı etkinlikte, sektörün enerji tüketimi sorunu tartışıldı.

29 Eylül Perşembe günü Levent Kolektif House’da gerçekleşen etkinliğin moderatörlüğünü Kıvılcım Harika Ertunç üstlendi. Etkinliğin katılımcıları arasında ekonomist Efe Bulduk, The Mindstone Blockchain Labs CEO’su Tansel Kaya, finans danışmanı Vedat Güven ve blockchain girişimcisi Cemil Şinasi Türün yer aldı.

Kriptomeda Kurucu ve CEO’su Eray Dengiz’in açılış konuşmasıyla başlayan etkinliğin ana konusu, Ethereum ağının Merge güncellemesiyle hisse ispatına (PoS) geçişinin ardından yeniden gündeme gelen “blockchain ağlarının enerji tüketimi” oldu.

Cemil Şinası Türün, iş ispatı (PoW) madenciliği nedeniyle yüklü miktarda enerji tükettiği ve karbon salınımıyla doğayı kirlettiği iddia edilen Bitcoin ağının, toplamda Arjantin kadar enerji harcadığını söyledi. Bunun “dünya için önemsiz bir miktar” olduğunu belirten Türün, düzenleyicilerin bu konuyu bir baskı aracı olarak kullandığını öne sürdü.

Yine de kripto paraları yasaklamanın artık mümkün olmadığını belirten Türün, CBDC ve stablecoin düzenlemelerin 2023’te hayatımızda olacağını düşünüyor.

Efe Bulduk da bu görüşü destekleyerek, Bitcoin madenciliğine harcanan enerjinin, altın madenciliğine harcanandan neredeyse yüzde 50 daha az olduğunu ileri sürdü. Bulduk, geçtiğimiz yıl başlayan yeşil enerji hareketinin ardından, Bitcoin madenciliğinin artık yüzde 65’inin yenilenebilir enerji kaynaklarıyla yapıldığına dikkat çekti.

Tıpkı MicroStrategy CEO’su Michael Saylor gibi PoW madenciliğini desteklediğini belirten Tansel Kaya, “Bitcoin’e harcanan enerjiyi israf olarak görmüyorum,” diye ekledi.

Vedat Güven de buna benzer bir açıklamada bulunarak, Bitcoin ağının, yoğun enerji tüketimine rağmen para aklamayı ve hırsızlığı önleme gibi konularda faydalar sunduğunu, bunun da yüksek enerji giderini karşılamaya yetecek bir faktör olduğunu açıkladı.

Bitcoin’in değiştirilemez ve açık blockchain’i, ağda gerçekleştirilen tüm işlemlerin takibini mümkün kılarak, yaygın bilinenin aksine yukarıdaki suçların tespiti için büyük bir şeffaflık sunuyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Kripto Meydanı etkinliğinin gündem maddesi blockchain ağlarının enerji tüketimi oldu
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!