Henan Eyaleti 2025’e Kadar Olan Metaverse Planını Açıkladı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çin, kripto para biriminin kullanımını yasaklamasıyla herkesin dikkatini üzerine çekmiştir. Ancak Metaverse ile yavaş yavaş sanal ekosisteme tekrar giriş yapmanın sinyallerini veriyor. Açıklamalara göre Çin’deki Henan Eyaleti, 2022–2025 eylem planıyla iddialı bir Metaverse projesi gerçekleştirecek. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

Henan Eyaleti Metaverse Planını Açıkladı!

Plana göre Henan Eyaleti, 100 milyar Yuan’ı aşacak, endüstriyel ölçekte büyük bir sanal evren inşa etmek istemektedir. Ayrıca Çin eyaleti, 10 adede kadar Metaverse teknoloji araştırma ve yenilik merkezi kurmayı hedeflediğini bildirdi. Bununla birlikte eyalet, diğer sektör oyuncuları ile iş birliğine açık bir ekosistem kurmak istemektedir. Ortaklık, gelişmiş bir Metaverse deneyimi için yazılım, donanım ve diğer giyilebilir cihazlar geliştirmeye odaklanacaktır.

Metaverse yol haritası, üç ila beş uzmanlaşmış endüstri parkına sahip bir endüstriyel Metaverse parkı inşa etmeyi amaçlamaktadır. On yenilikçi Metaverse işletmesi, 200 uzman işletme ve yaklaşık 500 yenilikçi tek boynuzlu at büyük planın parçası olarak açıklanmıştır. Henan Eyaletinin başkenti Zhengzhou, diğer önemli şehirler gibi Metaverse Planının odak noktası olacaktır. Luoyang, Jiaozuo ve Nanyang şehirleri, BT ve yazılım geliştirmeye odaklanacaktır. Ayrıca Henan, eyalet içindeki dört şehirde yapay zeka destekli otonom bilgi işlem merkezleri kuracaktır.

Ağustos ayıyla beraber Henan, başkenti Zhengzhou’da bir sanal Endüstri Parkı kurmuştur. Park, yıllık 40 milyar Yuan getirisi olan 600 dönümlük bir alanda yer almaktadır. Ayrıca vergilere yaklaşık 3,33 milyar dolar ve iş gücüne yaklaşık 600.000 kişiyle katkıda bulunacaktır. Çin, Metaverse’ü ülkenin gelir akışını ilerletmek için sanal ekonomi sürücüsü olarak tanımlamıştır.

Çin hükümeti, dış dünya ile tek tip bir Metaverse’ye sahip olmak konusunda isteksizdir. Ancak yerel bir Metaverse’ü destekleyeceğini açıklamıştır. Ülkenin önde gelen şirketleri, Metaverse’ün yolculuğunda iddialı planlar duyurmuştur. Çinli teknoloji firmaları, portföylerine yatırım yaparak ve genişleterek sanal dünyaya taşınma isteklerini defalarca belirtmiştir. Alibaba ve Tencent, sanal ortamdaki olasılıkları araştıran Çinli kurumsal devlerin iki örneği olarak gösterilebilir.

Ülkenin Üniversiteleri de Metaverse’e Yoğunlaşıyor!

Çin’de bir üniversite, yüksek öğrenime Metaverse’ü katarak insanları sanal ekosistem hakkında bilgilendirmek isteğini dün açıkladı. Nanjing Bilgi Bilimi ve Teknolojisi Üniversitesi, son hamlesinde bölümlerinden birinin adını Metaverse Mühendisliği Bölümü olarak değiştirdi. Kurum, kurslarına Metaverse’le ilgili daha fazla alanı entegre etmek istemektedir. Yerel raporlar, bunun Metaverse’ü Çin’deki üniversite programına dahil eden ilk üniversite olduğunu göstermektedir.

Başka bir gelişmede, Tokyo Üniversitesi ile gerçekleşmiştir. Üniversite temmuz ayında, Metaverse Mühendisliği dersleri vermeye yıl sonundan önce başlayacağını duyurdu. Aktarılan son bilgilere göre daha fazla eğitim kurumu, ortaya çıkan trendle uyumlu yeni müfredat oluşturmaya başlamıştır.

Haber Kaynağı nfxhaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Henan Eyaleti 2025’e Kadar Olan Metaverse Planını Açıkladı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!