Celsius CEO’su Alex Mashinsky istifa etti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bu yılın temmuz ayında iflas başvurusunda bulunan kripto kredi şirketi Celsius’un CEO’su ve kurucu ortağı Alex Mashinsky, şirketteki görevinden istifa ettiğini açıkladı. Şirket CEO’su, istifa mektubunu 27 Eylül Salı günü Yönetim Kurulu Özel Komitesi’ne sundu. Mektupta Mashinsky, Celsius topluluğu üyelerinin iflas nedeniyle karşı karşıya kaldığı zorlu mali koşullardan dolayı üzüntü duyduğuna işaret etti. İstifa haberleri öncesinde 1,59 dolardan işlem gören Celsius ‘token’ (CEL), istifanın ardından 1,36 dolara geriledi. 

Aktarılan detaylara göre; Mashinsky, Celsius’u 2017’de iki ortakla birlikte kurmuştu. Geleneksel bankalardan daha iyi ve daha güvenli bir alternatif sunmayı vadeden şirket, mevduat alma ve kredi verme konularında geleneksel tüketici bankalarıyla aynı temel faaliyet modelini kullanıyordu. Fakat şirket, mevduatlara geleneksel bankalardan çok daha fazla ödeme yapmıştı. 

Celsius, 4,7 milyar dolarlık kripto borcu olduğunu açıklamıştı

Celsius, geçen yıl yaptığı bir açıklamada ise beş yıldan kısa bir süre içerisinde 20 milyar dolardan fazla varlığa sahip en büyük kripto kredi şirketlerinden biri haline geldiğini duyurmuştu. Fakat Celsius ‘token’ın değerinde dramatik bir düşüş yaşanmaya başladığında, şirketin durumu da kötüye gitmeye başlamıştı. Haziran ayında tüm para çekme işlemlerini durduran Celsius, temmuz ayında yaklaşık 4,7 milyar dolarlık kripto borcu olduğunu açıklayarak iflas başvurusunda bulunmuştu.  

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Celsius CEO’su Alex Mashinsky istifa etti
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!