Apple, App Store’da NFT Satışına İzin Verecek!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Apple, son duyuruyla beraber NFT satan uygulamaların App Store üzerinden yüklenmesine ve satılmasına izin vermeye başladı. Artık mevcut uygulamaların geliştiricileri, uygulamalar içinde NFT’ler satabilecektir. Ayrıca yeni uygulamalar NFT’ler içerebilecektir. Bununla birlikte, şu anda en büyük sıkıntı Apple’ın bir işlemden aldığı yüzde 30’luk büyük kesintidir. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

Apple Uzun Bir Süre Sonra NFT Uygulamalarını Kabul Etti!

Apple’ın NFT’leri kabulü biraz zaman aldı. Ancak dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Apple, NFT uygulamalarının ve oyunlarının App Store’larına eklenmesini nihayet kabul etti. OpenSea ve Magic Eden gibi tipik pazaryerleri genellikle yüzde 5’ten fazla olmayan bir komisyon almaktadır. Ancak Apple, yüzde 30’luk bir komisyon oranı uygulamaktadır. Bu oran uygulama ve oyun sahipleri için şimdilik yüksek görünmektedir. Ayrıca büyük olasılıkla bu oranlar store’a geçişleri erteleyecektir.

Web3 tabanlı girişimci CEO Gabriel Leydon, durumun olumlu olduğunu açıkladı. Açıklamasında, ‘herkes, 1B+ oyunculara sahip her mobil oyuna bir ETH cüzdanı koyabileceğinin farkında olmadan, her işlemden yüzde 30 pay isteyen Apple’a odaklanmaktadır. Apple’a ücretsiz bir NFT’nin yüzde 30’unu MUTLAKA vereceğim’ dedi.

Apple, yüzde 30 işlem ücretlerinin yanı sıra şirket henüz kripto para birimlerini de kabul etmemektedir. Şirket sebebini basitçe, istenmediği ve kullanılacağını düşünmediği olarak açıklamıştır. The Information’a göre Magic Eden, politikayı ve komisyon oranını öğrendikten sonra hizmetini App Store’dan geri çekti. Sonrasında daha düşük, yüzde 15’lik bir işlem teklifine rağmen yine de App Store’u reddettiler.

Şimdiye kadar Apple, NFT alanına hatta bu konuyla alakalı herhangi bir şeye hiç dahil olmamıştır. Tabii ki, cihazlarında Metamask, Coinbase ve kripto içindeki diğer cüzdanlar ve uygulamalar bulunmaktadır. Gördüğümüz Apple ile ilgili tek Web3 hareketi, Metaverse Yaratıcı Stratejilerine başkanlık etmek için Disney’e taşınan eski bir Apple yöneticisidir. Ayrıca haziran ayında, Apple’ın geliştirici konferanslarından birinde NFT ticaret kartlarını piyasaya sürdüğüne dair söylentiler gerçekleşmişti. Ancak bu konu hiçbir zaman sonuçlanmamıştır. Apple’ın NFT’ye, kriptoya veya Metaverse alanlarına bir adım atmaya çalışıp çalışmadığı henüz doğrulanmamıştır.

Apple Kimlikleriyle NFT’ler Çalınıyor!

Herhangi bir şekilde şirketle tamamen alakasız olmasına rağmen, bir süredir kullanıcıların MetaMask’ta saklanan NFT’lerinin, kimlik yoluyla çalındığı doğrulanmıştır. Birileri Apple kimliklerini hackleyerek NFT’leri çalmaktadır. Bu durum şirket için için talihsiz bir durumdur.

Genellikle Apple gibi davranan biri, kullanıcıları aramaktadır. Ayrıca e-postada gönderebilmektedir. Ardından, bir şekilde bilgisayar korsanları Apple Kimliği parolalarını manuel olarak sıfırlamaktadır. Bunun sonucu, MetaMask mobil uygulamasından NFT’ler ve diğer varlıklar çalınabilmektedir.

Apple, App Store’da NFT Satışına İzin Verecek! yazısı ilk önce NFXHaber.com üzerinde ortaya çıktı.

Haber Kaynağı nfxhaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Apple, App Store’da NFT Satışına İzin Verecek!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!