ABD’nin yeni stablecoin yasa tasarısı bu yıl yürürlüğe girebilecek mi?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bu hafta başında “yapısal olarak teminatlandırılmış stablecoinleri” kapsayan yeni düzenleme taslağı ortaya çıktı. Bununla birlikte ABD Kongre Üyesi Warren Davidson, ABD Temsilciler Meclisi’nin stablecoin düzenlemelerine yönelik tasarıyı yıl sonuna kadar geçirme ihtimalinin düşük olduğunu söyledi. Tasarının 2023 yılının ilk çeyreğinde geçmesinin daha muhtemel olduğunu belirtti. 

Davidson, Kitco tarafından 22 Eylül Perşembe günü yayımlanan habere göre, 22 Eylül’deki Yıllık Fintech Politika Forumu’nda şunları söyledi:

“Bu yıl bir stablecoin yasa tasarısı üzerinde fikir birliğine varmamız çok düşük ihtimal.” 

“Stablecoin yasası,” bu hafta öne çıkan ve TerraUSD Classic (USTC) gibi algoritmik stablecoin’lerin yenilerini ihraç etmeyi iki yıllığına yasaklayabilecek yasa tasarısına göndermede bulunuyor. 

Davidson, “bu yıl stablecoinlere onay verme şansımız var” diyerek devam etti, ancak bunun 2023 yılının ilk çeyreğinde ulaşılabilecek bir durum olduğunun da altını çizdi. 

Cumhuriyetçi temsilci, “Şimdi yapmazsak, gelecek yılın ilk çeyreğinde Cumhuriyetçi çoğunluk ile yasayı geçirebileceğimi düşünüyorum,” ifadelerini kullandı.

Davidson, genellikle kripto dostu olarak tanınıyor ve daha önce de kendi kendine saklama hizmeti sunan kripto cüzdanlarını hükümetin kontrolünden korumayı amaçlayan “Coin’lerini Koruyun” yasa tasarısını öne sürmüştü. 

Öte yandan ABD, bu yıl 15 Şubat’ta ABD’li temsilci Josh Gottheimer’ın önermiş olduğu gibi, stablecoin’leri düzenlemeyi amaçlayan bir dizi yasa tasarısı önerdi. 

Söz konusu stablecoin yasa taslağı, Temsilciler Meclisi Mali Hizmetler Komisyonu Başkanı Maxine Waters ve komitenin önde gelen Cumhuriyetçi temsilcisi Patrick McHenry arasında müzakere edilmeye devam ediyor. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
ABD’nin yeni stablecoin yasa tasarısı bu yıl yürürlüğe girebilecek mi?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!