Dijital Ticaret Odası, SEC ve Ripple davasına dahil oluyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’li kripto destekçisi grup Dijital Ticaret Odası (CDC), ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ve Ripple Labs davasında bilirkişi olmak için ABD Güney New York Bölge Mahkemesi’nden izin aldı. Böylece CDC, sunduğu bilgiler, görüşler ve tecrübesi ile mahkemeye yardımcı olacak.

Yargıç Analisa Torres tarafından 21 Eylül’de karar imzalandı. CDC’nin 26 Eylül’e kadar dava özeti sunması gerekecek.

Davayla ilgilendiklerini belirten CDC’nin hukuk ekibi, mahkeme kararının geniş kapsamlı sonuçları olabileceğini, menkul kıymet işlemlerine uygulanan yasanın ikincil işlemleri uygulanandan net bir şekilde ayrılıp ayrılmadığını gösterebileceğini vuruladı.

Dava, 2020 yılında SEC tarafından Ripple ve yöneticileri Brad Garlinghouse ve Christian Larsen’a, XRP’yi kayıt dışı menkul kıymet olarak satarak 1,38 milyar doların üzerinde kâr etme iddiasıyla açıldı. Davanın sonucu, XRP’nin menkul kıymet olup olmadığını belirleyebilir. Hakim SEC lehine karar verirse, komisyonun Ripple’a benzer bu şekilde token satan diğer kripto projelerine de dava açacağı anlamına gelebilir.

CDC’nin bilirkişi olması yönündeki karara tepki olarak SEC, mahkemeden ek süre ve belge talep etti. Ripple, SEC’nin talebine karşı çıkarak, “davanın sonuçlanmasının ertelenmesine yönelik bir başka şeffaf çaba” olduğunu söyledi.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Dijital Ticaret Odası, SEC ve Ripple davasına dahil oluyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!