Cardano Vasil yükseltmesi için gerekli üç kritik göstergeye ulaşıldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cardano Vasil güncellemesinin bugün 24 saatten kısa bir süre içerisinde gerçekleşmesi bekleniyor. Cardano ekibi, yükseltmenin tetiklenmesi için gerekli üç “kritik kitlesel göstergenin” artık hazır durumda olduğunu belirtti. 

Cardano’nun arkasındaki şirket Input Output Hong Kong (IOHK), 21 Eylül Çarşamba günü Twitter’da paylaştığı güncellemede, Cardano’nun (ADA) likiditesinin yüzde 87’sinden fazlasını temsil eden 13 kripto para borsasının, son 48 saat içinde hard fork için hazır olunduğunu doğruladıklarını aktardı. 

With this latest addition we have met all 3 critical mass indicators:

39 exchanges upgraded (87,59% by liquidity)
Over 98% of mainnet blocks are now being created by the Vasil node (1.35.3)
The top Cardano #DApps by TLV have confirmed they have tested and are ready

— Input Output (@InputOutputHK) September 21, 2022

ADA likiditesinde önde gelen borsalardan biri olan Coinbase, IOHK tarafından hazırlanan bir ekosistem sayfasına göre, entegrasyon durumuna ilişkin olarak “hazırlık devam ediyor” şeklinde listelenen tek borsa oldu. 

Bununla birlikte, Coinbase tarafından yakın zamanda paylaşılan bir gönderiye göre borsa fork’u destekleyeceğinin ipuçlarını zaten vermiş ve ADA işlemlerinin “Cardano Vasil hard fork nedeniyle” bakım için durdurulacağını söylemişti.

Vasil yükseltmesi, ilk olarak haziran ayı için planlanmıştı. İki kez ertelenmek zorunda kalan güncelleme, son olarak Cardano’nun önceki node sürümünde uyumsuzluk sorunları yaratan bir hata sebebiyle ertelenmişti.

Vasil node’larının da güncellenmesiyle birlikte, mainnet bloklarının yüzde 98’inden fazlası artık güncellenmiş düğümler tarafından oluşturulurken, blokzincirin önde gelen merkeziyetsiz uygulamaları (DApp’ler) da hazır olduklarını onaylayarak, yükseltme için gerekli üç gösterge de tamamlandı. 

Hey #Cardano $ADA users!

We’re ready for the @Cardano Vasil upgrade tomorrow

No downtime is expected or further actions required, sit back, relax and enjoy the upgrade‍♀️

Any Comment

Onwards!

— Ledger Support (@Ledger_Support) September 21, 2022

Cardano’nun yükseltme haberi, Santiment’e göre sosyal medyayı çalkaladı. ADA hakkındaki sosyal medya paylaşımları, 19 Eylül’den itibaren yüzde 35,16 artış gördü. ADA, böylece XRP ve Ethereum’un (ETH) ardından sosyal medyada en popüler üçüncü kripto para oldu.

#Crypto markets have obviously taken a big hit over the past week, but it’s interesting to see where social interests have shifted. $ETH, $XRP, $ADA, $MATIC, and $SHIB have increased in discussions, while most other assets are being discussed far less. https://t.co/B461oasvSr pic.twitter.com/c6FVIS90gG

— Santiment (@santimentfeed) September 19, 2022

Cardano Vasil hard fork, geçen yıl eylül ayında gerçekleşen ve akıllı sözleşmeleri getiren Alonzo hard fork’tan bu yana en önemli güncelleme olacak. Bu yükseltme, akıllı sözleşme geliştirmeleri getirmeyi, maliyetleri düşürmeyi ve ağ çıktısını artırmayı amaçlıyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Cardano Vasil yükseltmesi için gerekli üç kritik göstergeye ulaşıldı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!