Solana’nın NFT Protokolü Metaplex, Yönetim Token’ını Duyurdu!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Metaplex protokolü, Metaplex (MPLX) adlı yardımcı programı ve yönetim token’ını başarılı bir şekilde lansmanını gerçekleştirdi. 20 Eylül 2022’den itibaren, MPLX token’ı, Solana’nın NFT protokolü olan Metaplex’in ABD dışındaki uygun yatırımcılara airdrop ile dağıtılmaya başlanmıştır. Ayrıca airdrop etkinliği devam etmektedir. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

Metaplex Airdrop Gerçekleştiriyor!

Solana’nın yaratıcılara, NFT’leri basmak, satmak ve yönetmek için ihtiyaç duydukları araçları sunan ilk program kütüphanesi olan Metaplex protokolünden sorumlu merkezi olmayan organizasyon (DAO) olan Metaplex Foundation, MPLX’i yönetişimini duyurdu. Ayrıca MPLX yardımcı program token’ı olarak kullanılacaktır. Ekip tarafından yapılan duyuruya göre, 20 Eylül’den başlayarak, Amerika Birleşik Devletleri dışında ikamet eden Metaplex Protokolünü erken benimseyenler, MPLX talep sitesinde bir airdrop yoluyla belirtilmemiş miktarda MPLX token’ı kazanacaklardır.

Metaplex haziran 2021’de başlatılmıştır. Protokol, içerik oluşturucuların Solana’da (SOL) çok düşük gas ücretleri ile dijital koleksiyonlar basmasını mümkün kılmıştır. Kullanıcıların Ethereum’un yüksek gas ücretleri sorununun üstesinden gelmelerine yardımcı olmaktadır. Ekip, MPLX token’ının piyasaya sürülmesinin, merkezi olmayan bir yönetim yöntemi olarak işlev göreceğine inanmaktadır. Ayrıca gelecekteki projeler ve stratejik kararlar için temel oluşturacaktır.

Metaplex, kuruluşundan bu yana, 20 milyon NFT’nin basımını başarılı bir şekilde kolaylaştırmıştır. Ayrıca 2,4 milyondan fazla dijital koleksiyon yaratıcısı ve koleksiyoncusu için 3,5 milyar dolar gelir sağlamıştır. Ekip, MPLX ekosisteminin yerel yardımcı programı token’ı olarak, MPLX’in çeşitli amaçlara hizmet edeceğini bildirdi. Ayrıca birincil işlevlerinden birinin yönetişim süreçlerinin koordinasyonu ve protokol yükseltme etkinlikleri olduğunu açıkladı. MPLX sahipleri, MPLX DAO aracılığıyla önerilen program tanıtımlarına veya diğer güncellemelere oy verebilecektir. Platformda hangi yükseltmelerin yapılabileceği konusunda yalnızca belirli bir çekirdek geliştirici grubunun son sözü söylediği çoğu Blockchain projesinin aksine bir karar alınmıştır. MPLX, yeni DAO’nun MPLX token sahiplerine nihai karar verme gücü verdiğini iddia etmektedir.

Son olarak MPLX ekibi, ağustos ayından itibaren MPLX token airdropu için kullanıcıların anlık görüntüsünü almaktadır. Temelde, yalnızca o sırada platform aracılığıyla NFT’leri basanlar token airdrop’undan yararlanabilecektir. Lansman sırasında MPLX token’ı, Huobi Global’de Tether (USDT) seçeneğiyle platformda yer alacaktır.

Haber Kaynağı nfxhaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Solana’nın NFT Protokolü Metaplex, Yönetim Token’ını Duyurdu!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!