Sharding, araştırmacıya göre Ethereum’ün ölçeklenme “üçlemini” çözebilir

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başarılı geçen Ethereum Merge’ün ardından, tüm gözler platforma sharding gibi kilit ölçeklenme çözümleri getirecek bir sonraki geçiş aşamasına çevrildi. Piyasa uzmanları, sharding’in ölçeklenebilirlik sorununu çözme potansiyelinden dolayı Ethereum ağı için oyunu değiştirebilecek güçte olduğunu düşünüyor.

Cointelegraph ile özel olarak görüşen Uphold Araştırma Başkanı Dr. Martin Hiesboeck, sharding’in Ethereum’un gerçekten küresel bir ağ olmasının yolunu nasıl açabileceğini açıkladı.

Hiesboeck, sharding’in blockchain ağlarının uzun süredir uğraştığı ölçeklenebilirlik üçlemini çözebileceğine inanıyor. Burada üçlem, blockchain’lerin ölçeklenebilirliği artırmak için genellikle üç temelden birinden fedakarlık yapmaları gerekmesini ifade ediyor. Güvenlik ve merkeziyetsizliğin yer aldığı bu üçlemde, üçüncü faktörü ise ölçeklenebilirliğin kendisi temsil ediyor.

“Sharding, ölçeklenebilirlik üçlemini çözmenin en etkili ve evrensel yollarından biri. Bunun tek gerçek ölçeklenebilirlik çözümü olarak tanımlanabileceğinden emin değilim, fakat sharding mevcut durumda elimizdeki en iyi çözümlerden biri.”

Beraberinde paralel işlemeyi getirecek sharding, böylece veri saklama gerekliliklerini güvenle dağıtarak, node’ların faaliyet göstermesini kolaylaştıracak. Mevcut blockchain sisteminde işlemler bloktan bloka işlenirken, sharding ile aynı anda birkaç blok oluşturulabilecek.

Ethereum’un sharding kullanan versiyonunun şeması. Kaynak: Quantstamp.

Hiesboeck, sharding’in yalnızca Ethereum’un işlem çıktısını birkaç kat artırmakla kalmayıp, gas ücretlerini de düşüreceğini ve ağda enerji tasarrufu sağlayacağını düşünüyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sharding, araştırmacıya göre Ethereum’ün ölçeklenme “üçlemini” çözebilir
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!