CBDC çalışmalarında O ülkeden Beklenen Somut Adım Geldi: Pilot Uygulaması Başlatılıyor!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünya genelinde geçtiğimiz yıl yaşanan kripto para rallisi sonrasında ülkeler kripto para sektörüne karşı düzenleme adımları atmaya başladı. Genellikle kısıtlayıcı adımlar atılırken, ülkeler merkez bankası dijital parası (CBDC) çalışmalarına da ağırlık verdi. CBDC alanında uzun yıllardır lider konumda bulunan Çin’in ardından çalışmalarına ağırlık veren ülkelerden biri olan İran’da da CBDC için kritik bir karar alındı. İran Merkez Bankası (CBI), 22 Eylül Perşembe günü CBDC pilot uygulamasını başlatacak.

İRAN CBDC ADINA SOMUT ADIMLAR ATIYOR

IRAN CBDC ADINA SOMUT ADIMLAR ATIYOR

İran Merkez Bankası, artık kendi resmi merkez bankası dijital parası (CBDC) için somut adımlar atıyor. Geçtiğimiz aylarda İran; dijital para biriminin hedefleri, boyutları, tehditleri ve geliştirme fırsatlarına ilişkin bir taslak yayınlamıştı. İran Ticaret, Sanayi, Maden ve Tarım Odası Haber Servisi’nin haberine göre CNI Başkanı Ali Salehabadi, artıl CBDC için İran’ın gerekli altyapıya ve kurallara sahip olduğunu dile getirdi. İran, kripto para alanını ABD ambargolarını geçmenin bir yolu olarak değerlendiriyor.

İRAN, ABD AMBARGOLARINI KRİPTO İLE DELEBİLİR Mİ?

Bilindiği üzere İran, dış ticaret ödemelerinde kripto para kullanımının da geçtiğimiz günlerde önünü açmıştı. Bununla birlikte İran hükümeti, ABD ambargolarına ve yaptırımlarına karşı kripto paraları bir çıkış kapısı olarak değerlendiriyor. Ayrıca rapora göre CBDC, Bitcoin (BTC) gibi küresel kripto para birimleriyle rekabet edecek şekilde tasarlanmadı. Bu bilginin dışında İran’ın pilot uygulamasını başlatacağı CBDC hakkında aktarılan fazla detay bulunmuyor.

Haber Kaynağı coinnewstr.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
CBDC çalışmalarında O ülkeden Beklenen Somut Adım Geldi: Pilot Uygulaması Başlatılıyor!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!