Arbitrum 400 ETH’lik Bug Bounty Ödemesi Yaptı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Blockchain sektöründe güvenlik belki de en önemli konu. Milyonlarca kullanıcının milyarlarca dolarlık varlıklarını emanet ettiği bu sistemlerin güvenliği ise bizzat o ağın geliştiricilerine emanet. Bu noktada geliştiricilerin sık sık bug bounty programları yayımlayarak güvenlik açıklarını aktif olarak araştırıyorlar. Son olarak Arbitrum buna bir örnek olarak 400 Ethereum’luk (ETH) bir bug bounty ödemesi gerçekleştirdiğini açıkladı.

Arbitrum 400 ETHlik Bug Bounty Odemesi Yapti 1

Arbitrum’dan 400 ETH’lik Bug Bounty Ödemesi

Blockchain geliştiricileri aktif olarak açık düzeltmelerin devam ediyorlar. Kısa bir süre önce Arbitrum tarafından ödülü verilen bir güvenlik açığının ayrıntıları ortaya çıktı. Bulunan bu açığın kötü niyetli aktörler tarafından kullanılması durumunda 250 milyon dolardan fazla tehlikeye girebilirdi. Ancak bu açık takma adlı “0xriptide” tarafından keşfedildi. 0xriptide’a bulduğu bu açık için 400 Ethereum (yaklaşık 9.5 milyon TL) ödül aldı.

İlginizi çekebilir: Kripto Borsaları Cardano Vasil Yükseltmesine Hazırlanıyor

Raporda açığın detaylarını paylaşan 0xriptide, son zamanlarda birincil odak noktasının zincirler arası köprüler olduğunu söyledi. Arbitrum istismarına yönelik ilk araştırması ise Arbitrum Nitro yükseltmesinden birkaç hafta önce başladı. İlk araştırmasında, sözleşme daha önce başlatılmış olmasına rağmen, köprüleme sözleşmesinin mevduat kabul edebildiği bir güvenlik açığı bulduğunu belirten 0xriptide, şunları ekledi:

“Solidity’de başlatılmamış bir adres değişkenine rastladığınızda, her zaman bir dakikanızı ayırıp daha fazla araştırma yapmalısınız. Çünkü kasıtlı olarak mı başlatılmamış yoksa kazayla mı öyle bırakıldığını asla bilemezsiniz”

Haber Kaynağı www.btchaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Arbitrum 400 ETH’lik Bug Bounty Ödemesi Yaptı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!