ABD’de Sabit Coin Düzenlemesi: 2 Yıl Yasak Kararı Kapıda!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uzunca bir süredir kripto para sektörünün en çok merak ettiği gelişmelerden biri, ABD’de uygulanacak olan kripto para düzenlemeleriydi. Zira ABD’de uygulamaya alınacak kapsamlı bir kripto para düzenlemesinin, genel olarak emsal bir düzenleme olabileceği biliniyor ve bu düzenlemelerin piyasada geniş çaplı etki yaratacağı tahmin ediliyor. Bu beklentilerle birlikte ABD Temsilciler Meclisi’nin üzerinde çalıştığı bir sabit coin yasasının olduğu ortaya çıktı. Tasarı yasalaşırsa, algoritmik sabit coin’ler 2 yıl yasaklanacak.

ALGORİTMİK SABİT COIN’LER 2 YIL YASAKLANABİLİR!

ALGORITMIK SABIT COINLER 2 YIL YASAKLANABILIR

ABD Temsilciler Meclisi’nde bir süredir sabit coin’lerle ilgili bir düzenleme çalışmasının yürütüldüğü öğrenildi. Konuyla ilgili olarak bir yasa tasarısı üzerinde çalışıldığı ortaya çıkarken, Bloomberg’in haberine göre tasarı bu haliyle yürürlüğe girerse UST gibi algoritmik sabit coin’ler 2 yıl yasaklanacak. Öte yandan yine tasarının mevcut halinde “içsel olarak teminatlandırılmış sabit coin” oluşturmak ya da ihraç etmek de yasadışı kabul edilecek.

TASARI HANGİ VARLIKLARI KAPSIYOR?

Söz konusu tasarının önümüzdeki hafta kabul edilebileceği belirtiliyor ancak haberde herhangi bir kesin tarih bilgisi yer almıyor. Söz konusu yasa tasarısında bahsi geçen “algoritmik sabit coin” ifadesi Tether (USDT), USD Coin (USDC) ve Binance USD (BUSD) gibi varlıkları kapsamıyor. Tasarı, geçtiğimiz Mayıs ayında Terra blok zincirinde büyük bir çöküş yaşanmasının ana kaynağı olan UST gibi algoritmik sabit coin’leri ele alıyor.

Haber Kaynağı coinnewstr.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
ABD’de Sabit Coin Düzenlemesi: 2 Yıl Yasak Kararı Kapıda!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!