Nasdaq gözünü dijital varlık saklama hizmetlerine dikti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Özellikle son yıllarda dijital varlıkların daha fazla popülarite kazanması ve daha fazla kurumun kripto paralarla ilgilenmeye başlamasıyla birlikte, çok uluslu özel borsa Nasdaq, kurumsal müşterilerine dijital varlık saklama hizmetleri sunmak için hazırlıklara başladı. 

Nasdaq, bu kapsamda dijital varlıklara odaklanan yeni bir ekip oluşturdu. Ekibin, kurumsal müşteriler için Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) saklama hizmetleri sunmaya başlayacağı ifade edildi. Şirket, ayrıca daha önce Gemini’nin ana komisyoncu hizmetlerinde çalışan Ira Auerbach’ı da yeni dijital varlıklar biriminin başına getirdi. 

Bloomberg’de yer alan habere göre Auerbach, finansal devrimin bir sonraki hedefinin kurumsal benimseme tarafından yönlendirileceğine olan inancını dile getirdi. Eski Gemini çalışanı, konu piyasaya güven getirmek olduğunda Nasdaq’tan daha iyi bir yer olmadığını ifade etti.

Geçtiğimiz mayıs ayında Nasdaq, XTAGE adlı bir dijital varlık borsası oluşturmak için Brezilya firması XP ile ortaklık kurmuştu. Nasdaq’ın yöneticilerinden biri olan Roland Chai, XP ile ortaklıklarının yatırımcılara ve diğer şirketlere yeni fırsatlar doğuracağını söylemişti. XP ise XTAGE isimli borsanın, 2020 yılı içerisinde kullanıma sunulacağını ifade etmişti. 

Related: Fidelity will ‘shift’ retail customers into crypto soon — Galaxy CEO

Öte yandan; BitMEX borsasının CEO’su Alexander Höptner, Cointelegraph ile kısa süre önce gerçekleştirdiği bir röportajda PoS (Hisse Kanıtı) mutabakat mekanizmasına geçiş yapan Ethereum’dan sonra, birçok şirketin verimliliklerini artırma ve çevresel duyarlılıklar açısından kriptolara yatırım yapmaya daha açık hale geleceklerine işaret etmişti.

Cointelegraph tarafından Apollo Capital’in fon yöneticilerinden Henrik Andersson ile gerçekleştirilen bir başka röportajda ise Andersson, kısa süre içerisinde kurumların kriptolar konusundaki olumsuz tutumlarını U dönüşü ile değiştireceklerini vurgulamıştı. Henrik Andersson, ayrıca insanların kaçırmak istemeyeceği bir dönemin geleceğini ve bunun “yatırım yapılmaması gereken bir kariyer riski” haline geleceğinin de altını çizmişti. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Nasdaq gözünü dijital varlık saklama hizmetlerine dikti
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!