“Fed politikası BTC ve ETH fiyatlarını daha da kötüleştirecek”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bloomberg analisti Mike McGlone’a göre, ABD Merkez Bankası’nın enflasyon “balyozu”, Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) fiyatlarını 2025 yılında yeniden rekorlar kırmadan önce daha da aşağı çekmek üzere.  

Fed’in bu hafta açıklaması beklenen yeni faiz kararına doğru, piyasa en az 75 baz puanlık bir artış bekliyor. Kimileri de bunun 100 baz puana kadar çıkabileceğini düşünüyor ki, bu ABD’nin son 40 yıldaki en büyük faiz artırımını temsil etmiş olacak. 

17 Eylül tarihinde finans haber kuruluşu Kitco News ile konuşan Bloomberg Intelligence Kıdemli Emtia Stratejisti McGlone, Fed’in aksiyonları yatırımcı duyarlılığına zarar vermeye devam edeceği için, BTC ve ETH başta olmak üzere birçok kripto para piyasanını kıyımın beklediğini öne sürdü. 

“Dönüp büyük makro resme ve kriptolara bu yıl baskı yapan şeye bakmalıyız, o da Fed.”

Bitcoin fiyatı son bir haftada yüzde 13,4 değer kaybederek 19.350 dolar seviyelerine kadar geri çekilirken, ETH bu süreç içerisinde yüzde 20,7’lik bir değer kaybı ile 1.350 dolara kadar düştü. 

Özellikle ETH’de yaşanan yüzde 20,7’lik değer kaybı, Ethereum fiyatı uzun zamandır beklenen Merge’ün 15 Eylül’de gerçekleşmesinden bu yana düştüğü için tartışma konusu oldu. 

Etkinliğin “söylentiyi satın al, haberi sat” ile sonuçlanmasının ardından Bloomberg analisti, FED’in şahin tutumunu ve bunun devam etmesinin beklendiğini göz önüne alarak, ETH’nin bu yıl içerisinde 1.000 dolar ve daha altına düşebileceğini düşünüyor. 

“Korkarım ki Merge çok abartıldı,” söylemi ile cümlesine başlayan McGlone, ETH’nin fiyatındaki düşüşün “tüm riskli varlıklar için önemli bir makroekonomik geniş tabanlı ayı piyasası kapsamında” olduğunu da sözlerine ekledi. 

McGlone, buna ek olarak yeni bir faiz artışının, varlıklarda 2008 yılında konut balonunun patlamasında daha kötü olan bir çöküşe neden olabileceğini ileri sürdü.

Bloomberg analisti şunları ekledi: 

“Bence 2008 krizinden de, Büyük Buhran’dan da kötü olacak.”

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
“Fed politikası BTC ve ETH fiyatlarını daha da kötüleştirecek”
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!