ETH vadeli yatırımcıları Merge sonrası yüzde 20 düzeltmeye rağmen fiyat artışı bekliyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ethereum (ETH) vadeli işlem piyasası yatırımcıları, Merge sonrası yaşanan “söylentiyi satın al, haberi sat” olayına rağmen Ether fiyatında yükseliş bekliyor.

Blockchain ağının tarihindeki en büyük güncelleme olan Merge, çoğu yatırımcının beklediği gibi düzeltmeyle sonuçlandı. Tradingview verilerine göre hisse ispatı (PoS) ağa geçiş sırasında 1.650 doların üzerinden işlem gören ETH, hafta sonu 1.280 dolara kadar geriledi.

Glassnode’un 19 Eylül’de yayımlanan Zincir Üstünde Bir Hafta raporuna göre, vadeli ve opsiyon piyasası yatırımcıları bu düzeltmeye hazırlıklıydı. Sürekli vadeli işlem piyasasında yatırımcılar, Merge öncesinde kısa ETH pozisyonları için yıllık yüzde -1.200’e tekabül eden fonlama oranları ödüyordu.

Fonlama oranı, sürekli vadeli işlem piyasasında alıcı ve satıcı taraf arasında denge kurmak için kullanılan bir mekanizmadır. Piyasada çoğunluk olan taraf, diğer tarafa gerçek zamanlı güncellenen fonlama oranlarına dayalı olarak ödeme yapar.

İlginizi çekebilir: Sürekli vadeli işlem sözleşmeleri nedir?

Fonlama oranının pozitif olması, piyasada uzun pozisyonların, yani alıcıların ağırlıkta olduğu, negatif olması ise kısa pozisyonlar, yani satıcıların çoğunlukta olduğu anlamına gelir.

Ethereum: Tüm Borsaların Sürekli Vadeli İşlemler Fonlama Oranı grafiği. Kaynak: Glassnode

Yüzde -1.200 fonlama oranı, Merge öncesi yatırımcılar arasında ezici bir çoğunluğun fiyatta düşüş beklediği anlamına geliyor. Kıyaslamak gerekirse, Mart 2020’de tüm piyasalar genelinde henüz patlak veren COVID-19 salgını kaynaklı yaşanan ani çakılma sırasında, fonlama oranı yüzde -998’e gerilemişti.

ETH sürekli vadeli piyasasında fonlama oranları, Glassnode’a göre Merge’ten beri nötr düzeye gelerek, kısa vadeli spekülasyonun büyük oranda ortadan kalktığını gösteriyor.

Açık pozisyon ETH cinsinden rekor düzeyde

Ethereum vadeli işlem piyasasının açık pozisyonları, Merge sonrası 8 milyar dolardan 6,8 milyar dolar civarına gerileyerek, dolar cinsinden yüzde 15 düşüş gösterdi. Öte yandan, bu veri değerlendirilirken Ether fiyatındaki gerileme de göz önüne alınmalı.

Açık poziyonlar ETH cinsinden değerlendirildiğinde, 40 milyar dolarlık Terra ekosisteminde çöküşün başladığı mayıs başından beri neredeyse yüzde 80 artış olduğu görülüyor. Rekor düzeyde olan fonlama oranı, yatırımcıların düzeltmeyle geçen önceki haftada kaldıracı azaltmak yerine artırdığını, yani risk almayı tercih ettiğini gösteriyor ve fiyat artışı beklentisinin sağlamlığına işaret ediyor.

Ethereum vadeli piyasasının ETH Cinsinden Açık Pozisyon Değeri grafiği. Kaynak: Glassnode

Glassnode, Ethereum vadeli piyasasının görünümünü şöyle yorumladı:

“ETH piyasaları çoğu bakımdan yoğun bir şekilde işlem yapılan, yüksek kaldıraçlı ve yüzde 22 düzeltmeye rağmen yükselişe oynayan piyasalar gibi görünüyor.” 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
ETH vadeli yatırımcıları Merge sonrası yüzde 20 düzeltmeye rağmen fiyat artışı bekliyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!