ENS eth.link Alan Adını Geri Aldı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ethereum Name Service (ENS) ana şirketi True Names Ltd, Arizona’daki bir ABD mahkemesinin kararıyla ENS eth.link alan adının kontrolünü yeniden aldı. True Names daha önce bir web alan adı kayıt hizmeti olan GoDaddy hakkında mahkemeye şikayette bulunmuştur. Davada Dynadot ve Manifold Finance adlı diğer iki şirketin adı da geçmektedir. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

ENS eth.link Alan Adı Yeniden Yayına Girdi!

Mahkeme kararının detaylarına göre, mahkeme başkanı Sayın John J. Tuchi, True Names’in konuyla ilgili geçici tedbir talebini kabul etti. True Names, daha önce GoDaddy’yi, kaydın süresinin dolmasına izin vererek ve öncekinin kaydı yenilemesini önleyerek eth.link alan adının sahipliğini haksız yere sonlandırmakla suçlamıştı. Ayrıca davacıya göre, GoDaddy daha sonra alan adını Dynadot’a sattı. Üstelik daha sonra eth.link’i bir DeFi toplayıcı olan Manifold Finance’e sattı.

Mahkeme kararına göre GoDaddy’ye, davacıdan 10.000 ABD Doları tutarında bir tahvil göndermesi istenmiştir. Ayrıca alan adının daha fazla satışını kolaylaştırmak için herhangi bir girişimde bulunmamasına karar verilmiştir. Karar hakkında ENS yönetiminden bir açıklama geldi. Açıklamada, ‘eth.link’in tekrar çevrimiçi olduğunu bildirmekten mutluluk duyuyoruz. Tedbirimiz başarılı oldu ve isim bize geri döndü. Kullanıcılar hizmeti kullanmaya devam edebilecektir. Ayrıca topluluk tarafından işletilen mükemmel bir alternatif olan eth.limo’yu kullanmaya devam etmek mümkündür’ dedi.

eth.link Nedir?

Ethereum Name Service adları tipik web sayfaları gibi çözümlenememektedir. Bu, bir tarayıcıya ‘sev eth’ (.eth) bağlantısıyla bir ENS adı girilemeyeceği anlamına gelmektedir. Ayrıca girildiği takdirde bir web sayfası yüklenemeyecektir. Bunun nedeni, ENS’nin üst düzey bir alan olmamasıdır. Nokta bağlantısının (.link) eklenmesi, bir ENS adını bir tarayıcı web sayfasında çözülebilir hale getirecektir. Ayrıca eth.link adının geldiği yer burasıdır. ENS kullanıcılarının yapması gereken tek şey, normal ENS adlarına .link eklemesidir. Bununla beraber herhangi bir tarayıcıya, bir web sayfası yüklenecektir. Bu eth.link alan adları, merkezi olmayan ENS hizmetinin merkezi bir uzantısı olarak işlev görür.

ENS alan adları, okunması kolay bir tür kripto adresidir. Bu, onları Blockchain ağları tarafından kullanılan olağan cüzdan adreslerinden ayırmaktadır. ENS gibi insan tarafından okunabilen adresler, özellikle teknoloji meraklısı olmayan kullanıcılar için doğuda kripto işlemi yapılmasını kolaylaştırmaktadır. ENS alanları NFT olarak bilinmektedir. Ayrıca OpenSea gibi platformlarda alınıp satılmaları mümkündür.

Haber Kaynağı nfxhaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
ENS eth.link Alan Adını Geri Aldı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!