Goldman Sachs’ten Bitcoin için 12.000 dolar uyarısı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Goldman Sachs’ten gelen bir dizi makro uyarıya göre, Bitcoin (BTC) 12.000 dolara çakılma riskiyle karşı karşıya.

Bitcoin dip aşamasında mı?

Jan Hatzius’un liderlik ettiği Goldman Sachs ekonomistlerinden oluşan ekip, Fed’in gösterge faiz oranlarını yükseltme temposuna ilişkin tahminlerini yükseltti. Ekonomistlere göre merkez bankası, eylül ayında yüzde 0,75, kasım ayında ise yüzde 0,5 faiz artışı yapacak. Ekonomistler, önceden bu oranların sırasıyla yüzde 0,5 ve 0,25 olacağını öngörüyordu.

Fed’in faiz artışı yol haritası, Bitcoin’in 2022’deki fiyat trendlerini belirlemede kilit rol oynuyor. Yüksek kredi oranlarıyla geçirilen dönem (birkaç ayda sıfıra yakın düzeyden yüzde 2,25-2,50 bandına çıktı), yatırımcıları riskli varlıklardan kaçınarak nakit gibi daha güvenli alternatiflere sığınmaya yönlendirdi.

Yıl başından beri neredeyse yüzde 60 değer kaybeden Bitcoin, şimdi ise psikolojik öneme sahip 20.000 dolar desteğinin üzerine yeniden çıkmaya çalışıyor. Anonim yatırımcı Doctor Profit dahil bazı analistler ise, BTC fiyatının mevcut düzeylerde dip aşamasında olduğunu düşünüyor. Diğer yandan yatırımcı, şöyle de bir uyarıda bulunuyor:

“Lütfen FED’in sonraki kararlarını dikkate alın. Yüzde 0,75 faiz oranı çoktan fiyatlandırıldı. Yüzde 1 olursa ise ortalığı kan revan götürecek.”

BTC/USD paritesinin 2012-2016 ve 2020-2022 dönemlerinde gösterdiği fiyat performanslarının karşılaştırılması. Kaynak: Doctor Profit/TradingView

Bitcoin’in ABD borsalarıyla, özellikle de teknoloji odaklı Nasdaq Kompozit ile gösterdiği pozitif korelasyon da düzeltme riskini derinleştiriyor.

Goldman Sachs stratejistlerinden Sharon Bell, borsalardaki güncel rallilerin boğa tuzağı olabileceği konusunda uyardı. Goldman Sachs de daha önce Fed’in enflasyonla mücadele için faiz artışlarını hızlandırması halinde borsaların yüzde 26 düşebileceğini söylemişti.

Uyarılar ile paralel olarak, kurumsal yatırımcıların açtığı kısa Bitcoin pozisyonu sayısında da artış görüldü.

Akıllı paranın elinde CME Bitcoin türev sözleşmeleri. Kaynak: CFTC/Ecoinometrics

Opsiyon piyasasında beklenti 12 bin dolar

2022 sonunda vadesi dolan Bitcoin opsiyonları, çoğu yatırımcının 10.000-12.000 dolar bandına gerileme beklediğini gösteriyor.

BTC opsiyonlarının işlem fiyatına göre açık pozisyonları. Kaynak: Coinglass

Alım ve satım opsiyonlarının açık pozisyon oranı ise 18 Eylül itibarıyla 1,90 ölçülüyor. En yüksek ağırlığa ise 45.000 doların üzerinde alım emirlerinin sahip olduğu görülüyor. 10.000-23.000 dolar aralığında ise her üç alım emri için en az dört satış emri verilmiş durumda, ki bu da piyasa duyarlılığına dair daha iyi bir inceleme fırsatı sunabilir.

Teknik açıdan bakıldığında, Bitcoin fiyatı grafiğinde oluşan ters fincan ve kulp formasyonuna göre yaklaşık yüzde 30 düşüş ile 13.500 dolara kadar gerileyebilir.

BTC/USD paritesinin ters fincan ve kulp formasyonunu gösteren günlük fiyat grafiği. Kaynak: TradingView

Tam aksine, 21.250 dolar yakınındaki 50 günlük üstel hareketli ortalama (kırmızı dalga) kesin bir şekilde geçilirse, BTC bir sonraki psikolojik hedefi olan 25.000 dolara doğru yükselebilir.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Goldman Sachs’ten Bitcoin için 12.000 dolar uyarısı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!