OpenSea, Yeni NFT Nadirlik Protokolünü Duyurdu!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

OpenSea kısa süre önce Twitter’da Curio, icy.tools ve PROOF ile ortaklaşa NFT nadirliği için açık bir standart yayınlamayı planladığını duyurdu. Bu planın parçası olarak protokole OpenRarity adı verilmiştir. Ayrıca OpenRarity, önümüzdeki hafta en büyük NFT pazarlarından biri olan Opensea’de piyasaya sürülecektir. Protokolün geliştirilmesi, OpenSea’nin şeffaf, matematiksel olarak sağlam bir nadirlik hesaplaması sağlama amacına hizmet edecektir. NFXhaber olarak, protokol detaylarını sizin için derledik.

NFT Nadirlik Problemleri!

OpenSea, piyasadaki matematiksel nadirlik hesaplamalarının, temel unsurunu hesaba katmadan ticareti yapılan koleksiyonlara değerler atadığını açıkça kabul etmektedir. Zayıf matematiksel özellikler bu zorluğa neden olmaktadır. Bugün kullanılan algoritmalar, yalnızca içerik oluşturucu katmanlarını ve piyasa değerlerini doğru bir şekilde hesaba katarak, hatalı bir şekilde kıtlığı hesaba katmaktadır.

Günümüzde NFT’lerin nadirlik sıralama algoritmaları kapalı kaynak kodu ile geliştirilmektedir. Bu yöntem, çeşitli araçları ve pazar yerlerini içeren tüm yayıncılık platformlarında farklılık yaratmaktadır. Bağımsız kapalı kaynak kodlama ilkelerinin getirdiği farklılık, NFT hayranlarının gerçeği bulmasını imkansızlaştıran sorunları ortaya çıkarmaktadır. NFT’lerin nadirliği, şu anda bir önyargı olarak vardır. Bu, NFT geliştiricilerinin ve yaratıcılarının genellikle sıralamalardan sorumlu araç geliştiricilere bağlı kaldığı anlamına gelmektedir. Bu nedenle, düşük ve orta ölçekli projelerin gelişmiş projeler karşısında şansı oldukça düşüktür.

OpenSea, OpenRarity Protokolü

Geliştiricilerin açıklamalarına göre OpenRarity’nin gelişimi, kullanıcının deneyimini iyileştirecektir. Ayrıca açıklığı teşvik edecek şeffaf ve matematiksel olarak sağlam bir nadirlik sıralama algoritması sağlayacaktır. Bu yeni nadirlik protokolü, çeşitli NFT pazarlarında şu anda kullanımda olan farklı protokollere kıyasla tüm içerik oluşturucuların, kullanıcıların ve geliştiricilerin anlayacağı basit bir protokol olacaktır.

OpenRarity NFT protokolü, proje boyutundan bağımsız olarak niteliklerini eşit olarak atayacaktır. Bunu bir standart belirleyerek matematiksel algoritmalar gerçekleştirecektir. Geliştiricilerin ve içerik oluşturucuların artık sıralamalarını yükseltmek için araçlar için nadirlik sıralaması ücreti ödemelerine gerek kalmayacaktır. Bu da küçük ölçekli projelerin, büyük gelişmiş NFT projeleriyle eşit şansa sahip olacağı anlamına gelmektedir. OpenSea, OpenRarity protokolünün, veri kümesi her güncellendiğinde veya değiştiğinde yeniden hesaplamak için basit matematiksel hesaplamaları içereceğini açıklamıştır. Bu güncellemeler, yeni NFT basımlarını, Metaverse yazım hatalarını ve NFT’leri içerecektir.

OpenRarity’in başlangıçta yalnızca birkaç alanı desteklemesi planlanmaktadır. Proje geliştirildikçe, OpenRarity desteği büyüyecektir. OpenRarity NFT alanındaki geliştiricilerin, resmi lansmandan önce kod ile indirebilecekleri bir Python paketi yayınlayacaktır. Ayrıca protokol gönüllü olarak çalışacaktır. Kısaca kullanıcılar onu yalnızca tercih ettikleri durumlarda kullanacaktır.

Haber Kaynağı nfxhaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
OpenSea, Yeni NFT Nadirlik Protokolünü Duyurdu!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!