Ethereum staking menkul kıymet yasaları kapsamına girebilir

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ethereum’un hisse ispatına geçişi, kripto parayı yeniden ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) radarına sokabilir.

15 Eylül’de Senato Bankacılık Komitesi duruşması sonrası gazetecilere konuşan SEC Başkanı Gary Gensler, The Wall Street Journal’a göre yatırımcıların staking yapmasına izin veren kripto para ve aracıların, Howey testi kapsamında menkul kıymet ile uğraşıyor olabileceklerini belirtti.

Gensler, “Coin’in açısından bakacak olursak […] Howey testine göre bu, yatırım yapan kitlenin diğerlerinin uğraşına dayalı olarak kâr beklediğinin bir diğer göstergesi,” diye açıkladı.

SEC başkanı, söz konusu açıklamaları Ethereum’un (ETH) hisse ispatına (PoS) geçtiği gün yaptı. Yani ağ, artık yoğun enerji gerektiren “iş ispatı” madenciliğini değil, “staking” adlı yöntemi kullanarak doğrulayıcılar yoluyla işlemleri doğrulayacak.

Gensler, yatırımcılara coin stake etme olanağı vermenin, yatırım yapan kitlenin diğerlerinin uğraşına dayalı olarak kâr beklediği anlamına geldiğini belirtti.

Buna ek olarak Gensler, müşterilerine staking hizmetleri sunan aracıların da “adlandırmada bazı değişiklikler olsa da, krediye çok benzediklerini” ekledi.

SEC, daha önce ETH’nin menkul kıymet olarak görülmediğini ve hem CFTC hem de SEC’nin kripto paranın daha çok emtiaya benzediği konusunda mutabık olduğunu söylemişti.

Kripto alanını yakından takip eden SEC, özellikle de menkul kıymet olarak nitelendirdiklerini radarına alıyor. Düzenleyici kuruluş, XRP’nin menkul kıymet olduğunu iddia ederek Ripple Labs’e dava açmıştı.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Ethereum staking menkul kıymet yasaları kapsamına girebilir
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!