Immutable X, NFT için Ölçeklendirme Çözümü Sunacak!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çoğu NFT’nin ve oyna kazan oyununun üzerinde çalıştığı bir numaralı Blockchain ağı olan Ethereum, ölçeklenebilirlik konusunda sınırlamalara takılmaktadır. Bu katman 1 Blockchain, saniyede yalnızca 5 ile 15 işlem (TPS) işleyebilmektedir. Bu da yüksek işlem maliyetleri ve gas ücretleri ile sonuçlanmaktadır. Immutable X, tam bu konuyla alakalı NFT’ler üzerinden ölçeklendirme çözümü geliştirdiğini açıkladı. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

Immutable X Katman 2 Ölçeklendirme Çözümü

Ethereum’un hisse kanıtı konsensüsüne tamamlanan geçişi The Merge, ölçeklenebilirlik sorununu çözüm sağlamayacaktır. Çünkü Merge’nin birincil işlevi, şebeke kapasitesini genişletmek değildir. Birincil olarak Merge, enerji tüketimini azaltmayı hedeflemektedir. Sonuç olarak, işlem hızının genellikle aynı kalması beklenmektedir. Bu nedenle, ölçeklendirmeye yardımcı olmak için Ethereum üzerinde çalışan birçok katman 2 teknolojisi geliştirilmektedir. Immutable X protokolü bu sorun kapsamında geliştirilmiş bir çözümdür. Ayrıca odak noktası, tamamen NFT tabanlı uygulamaları hızlandırmaktır.

Immutable X, ölçeklenebilirliği artırmak için toplamalar adı verilen bir özelliği kullanır. Toplamalar, çok sayıda işlemi tek bir işlemde gruplayarak işlem maliyetlerini azaltmaktadır. İki tür toplama türü bulunur. Bunlar sırasıyla iyimser ve sıfır bilgi (zk) olarak isimlendirilmiştir. İlki, aksi kanıtlanana kadar tüm işlemlerin geçerli olduğunu varsaymaya kodlanmıştır. İkincisi ise dolandırıcılık önleme mekanizmasıdır. Bu da yalnızca bir ağ katılımcısı dolandırıcılık faaliyetinden şüphelenirse gerçekleşmektedir.

Immutable X, sıfır bilgi toplamalarını dağıtmaktadır. Bu toplamalar, işlemler, ‘geçerlilik kanıtı’ aracılığıyla Ethereum ana ağına gönderilmeden önce her zaman doğrulanmasını gerektirir. Doğrulama için Sıfır Bilgi Kanıtı adı verilen bir yöntem kullanılmaktadır. Immutable X, sıfır bilgi toplamalarının uygulanması için Starkware ile ortak çalışmaktadır. Sonuç olarak, protokol saniyede 9.000 NFT işlemini yönetme gücüne sahiptir. Ayrıca oyun uygulamaları için birçok fayda sağlamaktadır.

Protokollerin Web3’e Etkisi!

Immutable, kendi teknolojisinden yararlanarak God Unchained ve Guild of Guardians gibi popüler Web3 oyunlarından bazılarını yayınlamaktadır. Immutable, güvenlikten ödün vermeden gassız para basımı sağlayarak oyunlarını geliştirmeleri için diğer Web3 geliştiricilerine aynı araçları sağlar. Bu şekilde, milyonlarca NFT’yi ücretsiz olarak basmak mümkündür. Ayrıca oyunları oluşturmak saatler içerisinde gerçekleşebilir. Dahası, Immutable X’in sipariş defterleri sayesinde NFT’ler birden çok pazara verimli bir şekilde dağıtılabilmektedir.

Immutable X, tüm masaüstü Ethereum cüzdanlarını desteklemektedir. Ayrıca yan zincirler gibi diğer ölçeklendirme çözümlerinde olduğu gibi ağ değiştirme ihtiyacını da ortadan kaldırır. Bu, oyuncular için çok daha iyi bir kullanıcı deneyimi yaratır.

Haber Kaynağı nfxhaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Immutable X, NFT için Ölçeklendirme Çözümü Sunacak!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!