Kore’de Bir Metaverse İstismarcısına 4 Yıl Hapis Cezası Verildi!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güney Koreli yetkililer Metaverse dünyasında tanıştığı reşit olmayan kurbanların cinsel içeriklerini topladığı için bir adamı dört yıl hapis cezasına çarptırdı. İsmi açıklanmayan adamın, reşit olmayanların ve engellilerin dahil olduğu herhangi bir kuruluşta çalışması yasaklanmıştır. Ayrıca cinsel suçlular için zorunlu bir programa katılacaktır. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

Güney Kore Metaverse Dünyasında Cezayı Kesti!

Açıklanan rapora göre, 30 yaşındaki adam Güney Koreli bir Metaverse platformu aracılığıyla reşit olmayanlarla tanıştı. Ayrıca videolarını ve resimlerini göndermeleri için onları hediyelerle ikna etti. İsmi açıklanmayan adam, yaşı hakkında yalan söyleyerek ve genç bir kişinin avatarını kullanarak suç faaliyetlerini gerçekleştirdi. Rapora göre, faaliyetler Aralık 2021 ile Mart 2022 arasında gerçekleşmiştir.

Dört yıllık hapis cezasının yanı sıra, adamın reşit olmayanların ve engellilerin dahil olduğu herhangi bir kurumda çalışması da yasaklanmıştır. Ayrıca 80 saat boyunca cinsel suçlular için zorunlu tedavi programına katılmak zorundadır. Cezanın temel neden olarak çoğunlukla küçükleri hedef alması ve cinsel olarak sömürmek istemesi olarak açıklanmıştır. Güney Kore vakası, Metaverse geliştirmenin karşı karşıya olduğu başka bir zorluğu gün yüzüne çıkartmaktadır. Son aylarda cinsel saldırı yapanlar tarafından kötüye kullanılmasına ilişkin endişeler artmaktadır.

Yakın bir başka raporda, bir kadının Meta’nın sanal gerçeklik platformu Horizon’s World’de sanal olarak saldırıya uğradığı iddia edilmiştir. Ayrıca diğer katılımcıların neler olduğunu görmelerine rağmen onu görmezden geldiği bildirilmiştir. Bu taciz olayının kişisel sınırlar ayarlarını devre dışı bıraktıktan sonra olduğu iddia edildi. Başka bir kullanıcı, Worlds beta testinde bir yabancının avatarını ellediğini iddia etti. Ayrıca sektörde bildirilen başka birkaç sanal cinsel saldırı vakası daha bulunmaktadır.

Şirketler kişisel sınırlar gibi özelliklerle bu kötüye kullanımı önlemeye çalışırken, Güney Kore’deki yasa koyucular şimdiden Metaverse cinsel suçları cezalandırmayı düşünmektedir. Asya ülkesinin Bilim ve ICT Bakanlığı da Metaverse’teki reşit olmayanları korumak için ilkeler belirlemiştir. İlkeler özgünlük, karşılıklılık, özerklik, adalet, mahremiyete saygı, sorumluluk, dahil etme ve veri korumadır. Bu ilkeler üç değere dayanmaktadır. Bunlar sırasıyla, bozulmamış öz kimlik, güvenli keyif ve sürdürülebilir refahtır.

Teknolojinin Gelişimi Kötü Niyetli İnsanları Durdurmuyor!

Yıllar içerisinde artan vakalar nedeniyle birçok önlem alınmaya çalışılmıştır. Ancak kötü niyetli insanlar hiçbir şekilde amaçlarından vazgeçmemektedir. İster gerçek dünya ister sanal dünya olsun bir şekilde kendilerini ve niyetlerini ön plana çıkarmayı başarmaktadır.

Teknoloji geliştikçe ve ceza kanunları geliştirildikçe bu konunun bir süre önlenebileceği öne sürülmektedir. Ancak zaman bu durumun gerçekleşip gerçekleşmeyeceği konusunda bize bir şeyler gösterecektir. Web3 alanının gelişimi insanlığı farklı bir seviyeye taşıyacaktır. Ayrıca bu seviyede gerçekleşecek olan saldırılar aynı şekilde püskürtülmeye çalışılacaktır.

Haber Kaynağı nfxhaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Kore’de Bir Metaverse İstismarcısına 4 Yıl Hapis Cezası Verildi!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!