JPMorgan, Şirketlerin Metaverse’ten Yararlanmasını Araştırıyor!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İnternet devriminin bir sonraki aşaması olarak Metaverse kavramı ortak bir söylem konusu olmuştur. JPMorgan analistleri, Metaverse projesi başladığında bazı Çin hisse senetlerinin fayda sağlama olasılığını araştırdıklarını açıkladılar. Çin’deki şirketlerin Metaverse’e olan ilgisi bu araştırmanın önemini vurgulamaktadır. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

JPMorgan Çin Firmalarını Metaverse için Analiz Ediyor!

İlk ortaya çıktığında Metaverse projesi etrafında çok fazla bilgi bulunmamaktaydı. Ayrıca kötü niyetli yazılımcılar birçok yalan beyanla yatırımcıları zarar uğratmıştı. İnsanların benzersiz avatarlarını kullanarak etkileşimde bulunabilecekleri sanal bir alan olan Metaverse, işletmelerin keşfetmeye istekli olduğu başka bir büyük fırsatı ortaya çıkarmıştır. Bununla birlikte, konseptin Meta’da ilk ortaya çıktığı Amerika Birleşik Devletleri’nde bile proje henüz tam olarak başlamamıştır. Facebook’un ana şirketi, işletmelerin ve bireylerin tıpkı fiziksel dünyadaki gibi etkileşim kurmak için buluşacakları sanal bir dünya yaratıldığını açıklamıştır.

Sosyal medya devi, sanal geçişe hazırlanırken marka adını Meta olarak değiştirmiştir. Ancak geçen sene kadar popüler olmayan sektör, şirketin yüzde 50 zarar etmesine neden olmuştur. Analistlere göre, ABD örneğinde olduğu gibi, bu içerik düzenleyici bir konudur. Uzmanlar, Çin’in Metaverse’ün önemli bir parçası olan kripto para birimlerine genel bir yasak getirdiğine dikkat çekmektedir. Gerilemelere rağmen analistler, bazı Çinli internet firmalarının Metaverse’te endüstri gelişmelerinden kazanç sağlayabileceğini kaydetmiştir.

Metaverse’e Yatırım Yapmaya Değer mi?

JPMorgan analistleri, Çinli İnternet firmaları Tencent, NetEase ve Bilibili’nin Metaverse geliştirmesinden kazanç sağlayacak olası işletmeler olduğunu vurgulamaktadır. İnternet dışı şirketler için kesintileri China Mobile, Sony ve Agora yapmaktadır. Ayrıca kazançları, sanal ekosistemin oyun ve diğer sosyal faaliyetler gibi bazı yönlerindeki rekabet avantajlarına dayanmaktadır. Analistler, firmaların Metaverse’nün gelişiminden kar elde etmesinin çoğunlukla iki yolu olduğunu belirtmektedir. Birincisi oyun kategorisi iken ikincisi fikri mülkiyet ve dijitalleştirilmiş iş olarak lanse edilmiştir.

Çin’in çevrimiçi oyun alanı, değerlemesini 44 milyar dolardan neredeyse 131 milyar dolara çıkarmıştır. Güçlü çevrimiçi oyun varlığına sahip önde gelen iki firma Tencent ve NetEase’dir. Her ikisinin de diğer oyun markalarıyla küresel erişimi ve stratejik ortaklıkları bulunmaktadır. Ayrıca şirketlerin dijital ortamda kullanıcıların harcadıkları saatleri kullanarak nasıl gelir elde ettikleri ile geliştirmeleri bulunmaktadır. Raporlara göre Metaverse’te, zaman geçirme süresi ortalama iki katına çıkacaktır. Bu kullanıcılar ne kadar dijital zaman harcarsa, şirket o kadar fazla gelir elde edecektir.

Metaverse’teki işletme hizmetleri ve yazılımının değeri tahmini olarak 27 milyar dolardır. Uzmanlar, ürün ve hizmetlerin fiziksel tüketimini dijitalleştirmenin Çin’de yaklaşık 4 trilyon dolar üretebileceğine inanmaktadır. Çin’deki Metaverse firmalarının sayısı göz önüne alındığında, iş beklentileri oldukça yüksektir. Ancak sanal gerçeklik cihazları, bulut bilgi işlem yetenekleri ve sınırlı Metaverse içeriği gibi şeyler ele alınmaya değer sorunlardır. Analistler, tam Metaverse’ün tamamlanmasının onlarca yıl sürebileceğini belirtmektedir. Ancak pazarın çok büyük ve yatırım yapmaya değer olduğu sonucuna varılmıştır.

Haber Kaynağı nfxhaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
JPMorgan, Şirketlerin Metaverse’ten Yararlanmasını Araştırıyor!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!