Ünlü YouTuber Scuba Jake, kripto dolandırıcılarının kurbanı oldu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyaca ünlü sosyal medya fenomeni Scuba Jake, YouTube kanalının kripto dolandırıcıları tarafından hacklendiğini duyurdu. 13 milyon aboneye ev sahipliği yapan kanalın, 2011’deki açılışından bu yana 1,75 milyar izlenme aldığı biliniyordu. Kanalın kontrolünü ele geçiren siber korsanlar, Bitcoin ve Ethereum hediyesi vaadiyle kanal izleyicilerini kandırmaya çalıştı. Dolandırıcılar, söz konusu siber saldırı faaliyeti üzerinden 21 bin dolar değerinde Bitcoin ele geçirdi.  

Aktarılan detaylara göre; kanal izleyicileriyle paylaşılan Bitcoin cüzdanında, toplam 4 işlem gerçekleşti. Bu işlemler aracılığıyla cüzdana 1,0107 BTC alındı. Bu tutar, daha sonra nakde çevrildi.  

Öte yandan; siber güvenlik uzmanları, dolandırıcılık faaliyeti sırasında siber korsanların dijital cüzdan değiştirmiş olabileceğine ve bu sayede daha büyük bir tutarı ele geçirmiş olabileceğine dikkat çekti. Oluşturulan Ethereum cüzdanı üzerinden ise hiçbir işlem gerçekleşmediği tespit edildi.  

Scuba Jake’in YouTube kanalının adı “MicroStargey US” olarak değiştirildi

Paylaşılan diğer bilgilere göre; siber saldırı sırasında kripto dolandırıcıları, Scuba Jake’in kanalının adını “MicroStargey US” olarak değiştirdi. Daha sonra kanalda, MicroStrategy’nin Bitcoin savunucusu olduğu bilinen eski CEO’su Michael Saylor’ın geçmişte çekilmiş iki videosu canlı yayın gibi gösterilerek yayınlandı. İzleyicilere, paylaşılan dijital cüzdanlara kripto para göndererek Saylor’dan daha büyük ödüller kazanma fırsatı vaat edildi. Yaşanan gelişmeler sonrası Jake Scuba, kanalın kontrolünü yeniden ele geçirerek YouTube kanalını tekrar açtı.  

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Ünlü YouTuber Scuba Jake, kripto dolandırıcılarının kurbanı oldu
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!