Ethereum ağında Merge’e doğru son shadow fork tamamlandı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ethereum (ETH) geliştiricileri, merakla beklenen blockchain güncellemesi Merge için gerekli olan ön koşulların (shadow fork, yani gölge çatallanmalar) başarıyla tamamlandığını doğruladı.

Shadow fork, kalıcı güncellemelerde ağ sağlığının korunmasını sağlamak amacıyla, geliştiricilere senkronizasyon varsayımlarını stres testine sokma konusunda yardımcı oluyor. Ethereum geliştiricileri, Merge yolculuğunda ilk shadow fork’u 11 Nisan 2022’de uyguladı.

Ethereum araştırma ve mühendislik şirketi Nethermind, Mainnet-Shadowfork-13’te hisse ispatı ağa geçişin başarılı olduğunu doğrularken, bunun ağın PoS mutabakatına kalıcı olarak geçmeye hazır olduğunun onayını verdiğini açıkladı.

Transition in Mainnet-Shadowfork-13 (the last shadowfork before The Merge) was successful for all Nethermind nodes!#TheMerge #Ethereum #Nethermind #MSF13 pic.twitter.com/sddPPwSR1u

— Nethermind (@nethermindeth) September 9, 2022

Geliştiriciler, testnet üzerinde node’ları çalıştırmayı uygulamalı olarak çalışma, sözleşmeleri kullanma ve altyapıyı ve daha birçok işlevi test etme imkanı buldu. Yani shadow fork’lar, bir ağ güncellemesinin sonuçlarını güncelleme gerçekleşmeden öğrenmek için ortam sunuyor.

Merge güncellemesi kapsamında topluluk üyelerinin Ethereum istemcilerini güncellemesi ve yönetim katmanı ve mutabakat katmanını beraber çalıştırmaları gerekiyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Ethereum ağında Merge’e doğru son shadow fork tamamlandı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!