NFT’lerin DeFi Kullanım Alanları!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çoğu NFT meraklısı, kazan kazan oyunlarının getirdiği finansal faydaları bilmektedir. Bu avantajlardan bazıları, yeni NFT varlıklarının kilidini açmak için oyunun yerel token’larını toplamaktır. Ayrıca faiz kazanmak için NFT’ler stake etmek mümkündür. Bu da DeFi ve NFT’lerin iş birlikleri sayesinde gerçekleşmektedir. Bununla birlikte, DeFi sektöründe NFT’lerin kullanılmasının başka birçok yolu bulunmaktadır. NFXhaber olarak, bu yazımızda bu yolların bazılarından bahsedeceğiz.

DeFi, İç İçe NFT’ler

Basitçe söylemek gerekirse, bunlar diğer varlıklara sahip olma yeteneğine sahip NFT’lerdir. Yuvalanmış bir NFT, hem değiştirilebilir belirteçleri (ERC-20) hem de değiştirilemez belirteçleri (ERC-721) tutabilmektedir. Sonuç olarak, bunları çeşitli Blockchain varlıkları ve token’larınden oluşan bir sepet olarak düşünebiliriz. Bu esneklik, yeni finansal kullanımlar sağlamaktadır. Örneğin, tek bir NFT kullanarak bir kripto portföyü oluşturabilirsiniz.

Charged Particles, iç içe NFT konseptiyle çalışmaktadır. Ayrıca yeni finansal özelliklere sahip NFT’lerin oluşturulmasına izin verir. Sanatçılar, zaman kilitleme işlevi sayesinde içeriği kademeli olarak yayınlayabilmektedir. Ayrıca gelirleri cüzdanlar arasında bölüştüren ortak NFT projeleri tasarlamak mümkündür. NFT sahiplerinin portföy oluşturmasına olanak tanınmaktadır. Ayrıca karışıma sosyal bir unsur eklemektedir. Kullanıcılar aynı yatırım performansını takip etmek için birbirlerinin portföylerini kopyalayabilirler. Protokol, portföyleri her kopyalandığında telif haklarını sahiplerle paylaşmaktadır.

Kredi Teminatlandırma

Merkezi olmayan borç verme, kripto çevrelerinde çok büyük bir alandır. Aave ve Compound gibi piyasa liderleri, teminat olarak kripto para yatırma karşılığında kredi sağlar. Yaygın olmasa da bazı DeFi protokolleri NFT’leri teminat olarak kabul etmektedir. Buna örnek verecek olursak, Stater iyi bir örnek olacaktır. Bu eşler arası açık kaynak ödünç verme platformunda, kripto cüzdanındaki NFT’lerden bir ödünç alma paketi oluşturulabilir. Teminat olarak tek bir NFT kullanmak mümkündür. Bununla birlikte, birden fazla varlık kullanılırsa, teminatın toplam değerini artırarak ETH’de kredi alma şansı artar.

Kredi verenler, kredilere likidite sağlamak için bu borçlanma paketlerinden birini seçmektedir. Borçlu teminatın tamamını geri ödemezse, borç veren bunun mülkiyetini talep eder. Benzer bir konsepti uygulayan başka bir platform da NFTfi’dir. Platform, wETH ve DAI para birimlerinde dağıtılan NFT destekli krediler sunmaktadır. Yakın zamanda, NFT kredi platformu Metastreet’te, bir borçlunun 101 CryptoPunks NFT’yi ödünç vererek 8 milyon dolarlık bir kredi aldığı NFT teminatlarıyla ilgili heyecan verici bir olay meydana gelmiştir.

Fraktal NFT

DeFi konseptlerini NFT’lerle birleştirmek, NFT pazaryerlerinin ademi merkeziyetçiliğini güçlendirmektedir. Fraktal NFT’ler, satın alma ve teklif verme mekanizmalarını geliştirdikleri için bunu başarmada merkezi bir rol oynamaktadır. Tek bir NFT’nin birden fazla parçaya bölünmesine Fraktal NFT denilmektedir. Bu süreç özellikle çoğu yatırımcı için uygun olmayan yüksek değerli NFT’ler için anlamlıdır. Örneğin, fraktallar sayesinde bir güzel sanat eserine sahip olmak mümkündür.

Fraktal NFT’ler çoğu NFT’nin kullandığı ERC-721 formatında bölünemez. Akıllı sözleşmeler aracılığıyla, birden fazla ERC-20 token’ı oluşturmak ve bunları tüm NFT’yi temsil eden bir ERC-721 token’ına bağlamak mümkündür. Sonuç olarak, her ERC-20 sahibi bunun bir parçasına sahip olacaktır. Fraktal (kesirli) NFT ticareti için en iyi bilinen platform, NFT sahiplerinin NFT kasalarını basabilecekleri ve karşılığında yüzde 100 NFT sahipliğini temsil eden ERC-20 token’larını alabilecekleri Fractional’dır. Sahipler, NFT’yi satmadan ödüller kazanmak için DeFi uygulamalarında bu ERC-20 token’larından yararlanabilmektedir. Ayrıca fraksiyonları platformda satmak mümkündür. İlgilenen alıcılar, parçanın tamamını elde etmek için rezerv fiyatına eşit veya daha yüksek teklifler vermelidir.

Haber Kaynağı nfxhaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
NFT’lerin DeFi Kullanım Alanları!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!