OnePlanet, Terra Ekosisteminin Çöküşüyle Polygon’a Geçiş Yaptı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

OnePlanet, uzun zamandır planlanan Ethereum Layer 2 ölçekleme ağı Polygon’a geçişini tamamladı. NFT pazarı, Terra’nın gelişmekte olan NFT ekosisteminin merkezinde yer almaktaydı. Bununla birlikte, şu anda feshedilmiş olan Blockchain’in Mayıs’taki çöküşüyle, yeni bir ağa geçiş yapacaklarını açıklamışlardı. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

OnePlanet Polygon Blockchain’e Geçiş Yaptı!

OnePlanet, Polygon geçişini ilk olarak Terra Blockchain’in son derece yıkıcı çöküşünün hemen ardından duyurdu. 25 Mayıs’taki bir Medium gönderisi, planlanan hareketi ve Polygon Studios ile bir ortaklığı ortaya açıklamıştı. Terra, UST adı verilen sözde stabilcoin’e bağlı bir Blockchain ekosistemi olarak bilinmektedir. UST, USDT veya USDC gibi teminatlandırılmış sabit paralardan farklı çalışmaktadır. UST algoritmik bir sabit paraydı.

Stabilcoin’lerle ilgili sorun kullanıcıların ve sahiplerin, istikrar mekanizmalarının fiyatı hedeflenen sabite döndürme yeteneğine olan mutlak inancını kaybettiklerinde ortaya çıkmıştır. Bu olduğunda, 7 Mayıs ile 14 Mayıs arasında Terra’nın başına gelen ‘ölüm sarmalı’ meydana gelmektedir. Yerel varlığı LUNA’nın, ağın hisse ispatı mekanizmasını yıkmanın maliyeti tehlikeli derecede düşük seviyelere düştü. Ayrıca bu durum projenin arkasındakileri Blockchain’i yeniden başlatmaya zorladı. Doğal olarak, birçok proje çöküşün ardından zinciri terk etti.

7 Eylül 2022’de yayınlanan bir OnePlanet basın açıklaması, pazarın Terra çöküşünden sonra Polygon Studios ile nasıl bir ortaklık kurduğunu açıklamaktadır. Ayrıca, ikinci firmanın bir Terra Develop Fund girişimi aracılığıyla OnePlanet’e teknik ve finansal destek sağladığına da dikkat çekmektedir. Üç aydan uzun süredir üzerinde çalışılan girişim, Ethereum sanal makinesi ile uyumlu hale getirmek için pazar yerinin kodunun yeniden yazılmasını gerektirmiştir. OnePlanet pazarının ilk Beta sürümü 6 Eylül’de Polygon’da yayınlanmıştır.

OnePlanet’in Yolculuğu

OnePlanet ilk olarak Ocak 2022’de Terra Blockchain’de yayına girdi. Platform, ilk dönemde Animoca Brands ve Galaxy Interactive gibi isimlerden yatırım almıştır. Ayrıca yatırımlarla kısa sürede ekosistemin tanınır pazarı oldu. Platform, küratörlü koleksiyonlar ve oyunlaştırılmış canlı müzayedeler gibi çeşitli özellikler sağlamaktadır. Ayrıca, NFT’nin montajını ve demontajını kolaylaştıran ‘Forge’ gibi yenilikler, OnePlanet’i diğerlerinden ayırmaya yardımcı olmuştur. Terra ekosisteminin NFT sektörünün önde gelenlerinden biri olan platform, popüler koleksiyonları Polygon’a taşıma çalışmaları gerçekleştirmektedir. Eski Blockchain’de hala NFT tutan kullanıcılar, NFT’lerini kolay bir şekilde Ethereum ölçeklendirme çözümüne geçirebilecektir. Ayrıca onları işlem yapacakları yeni bir ortama getirmeleri mümkündür.

Terra projelerini ağa taşımanın yanı sıra OnePlanet, Katman 2 ölçekleme ağına daha fazla değer katmak için mevcut Polygon projeleriyle ilişkiler kurmaktadır. Ayrıca son açıklamasında açıkça DAVA, The Mars ve TRACER adlarının verilerek, yakında listelerine ekleyeceği 20’den fazla Polygon projesinden söz etmektedir.

Haber Kaynağı nfxhaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
OnePlanet, Terra Ekosisteminin Çöküşüyle Polygon’a Geçiş Yaptı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!