Bir Bitcoin kaç iPhone 14 ediyor?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD merkezli teknoloji devi Apple, kısa bir süre önce gerçekleştirdiği “Far Out” etkinliğinde en yeni ürün ve hizmetlerini tanıttı. Tanıtılan ürünler arasında; yeni iPhone 14 akıllı telefon serisi, AirPods Pro 2 kablosuz kulaklık modeli, Apple Watch Series 8 akıllı saat modeli, yeni Apple Watch SE ve Apple Watch Ultra da yer aldı. Etkinliğin en çok ilgi çeken ürünleri ise her sene olduğu gibi yeni iPhone modelleri oldu.  

iPhone 14 serisi, 799 dolardan başlayan fiyatlarla kullanıcı beğenisine sunulurken serinin 1 TB dahili depolama alanına sahip olan en pahalı modeli iPhone 14 Pro Max, bin 599 dolarlık bir fiyat etiketiyle raflardaki yerini aldı. Türkiye’de ise serinin giriş modeli 30 bin 999 dolardan, en yüksek fiyatlı model 57 bin 199 dolardan satışa sunuldu. Fiyatların açıklanmasının ardından kripto tutkunları, gözünü Bitcoin istatistiklerine çevirdi. 

Bir Bitcoin, 25 iPhone oldu

Bitcoin ve iPhone fiyatlarına ilişkin yakın tarihli istatistiklere göre; Bitcoin, en son iPhone 7’nin tanıtıldığı 2016 yılında iPhone fiyatına yakın bir fiyattan işlem görüyordu. 2016 yılında kullanıcılar, bir Bitcoin karşılığında bir iPhone 7 satın alabiliyordu. Popüler kripto para birimi, daha sonra ciddi bir ivme yakalayarak değerini hızla artırdı. Peki 2016 yılında bir Bitcoin alan bir kişi şimdi kaç iPhone 14 satın alabilir? 

Bitcoin, geçen yıl 70 bin dolara çıkarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmış ve rekor kırmış olsa da 2022 yılında yüksek enflasyon oranlarına bağlı olarak yatırımcıların riskli yatırımlardan kaçınma eğilimi göstermesiyle birlikte piyasaları etkisi altına alan kripto kışından olumsuz etkilendi. Popüler kripto para birimi, son dönemlerde 20 bin dolar civarından işlem görüyor.  

20 bin dolar bandı, ortalama değer olarak ele alındığında kullanıcıların, 1 Bitcoin ile global pazarda 25 adet iPhone 14 alabildiği görülüyor. Bitcoin, şu anda en yüksek fiyatlı iPhone’dan ise 12 adet alabiliyor. Türkiye’de bu sayılar, kur farkı ve vergi oranlarına bağlı olarak sırasıyla 11 ve 6 adete düşüyor.  

Akıllı telefonlar ortalama 3 yıl kullanılıyor

Öte yandan; Statista verilerine göre kullanıcılar, akıllı telefonlarını yeni bir model satın almadan önce ortalama 3 yıl kullanıyor. Fakat teknolojik ürünler, kullanım ömrü uzadıkça yıprandığı için yıldan yıla değer kaybediyor. Bitcoin ise yaşadığı tüm iniş-çıkışlara rağmen şimdilik 2016’daki değerine geri dönmenin çok uzağında… Analistlere göre; tüm bu veriler, kripto kışının getirdiği güven kaybı ve olumsuz bakış açısına rağmen kripto piyasasının alım gücüne ve geleceğine dair umut vadediyor.  

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bir Bitcoin kaç iPhone 14 ediyor?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!