Ağustos ayının en çok işlem gören kripto paraları belli oldu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CoinMarketCap, 2022 yılının ağustos ayı için kripto para piyasasına ilişkin verileri açıkladı. Açıklanan veriler, geçen ay en çok işlem gören kirpto para birimlerini de ortaya çıkardı. Aktarılan detaylara göre; kripto piyasasının işlem hacmi, ağustos ayının son gününde yüzde 11,8 artarak 75,7 milyar dolara yükseldi. Ayın en çok işlem gören kripto para birimleri ise Tether, Bitcoin ve Ethereum oldu. 

İşlem hacminde listenin ilk sırasına yerleşen Tether, ağustos ayı boyunca ikinci sıraya yerleşen Bitcoin’den yüzde 40 daha fazla işlem gördü. Popüler kripto para biriminin işlem hacmi, geçen ay 1,54 trilyon dolara ulaştı. Bununla birlikte; istatistikler, Tether’in piyasa değerinin 30 günde 66,2 milyar dolardan 67,5 milyar dolara yükseldiğine işaret etti. Bitcoin ise 1,1 trilyon dolarlık aylık işlem hacmiyle ikinci sıraya yerleşti.  

Öte yandan; ağustos ayı, Bitcoin için oldukça zorlu geçti. Popüler kripto para biriminin değeri, ay içerisinde 23 bin 400 dolardan 20 bin 300 dolara geriledi. Bununla birlikte; Ağustos ayında Bitcoin’in piyasa değeri, yüzde 12 düşüş gösterdi ve 444,6 milyar dolardan 389 milyar dolar seviyesine indi.  

BNP dışındaki tüm kripto paralar, ağustosta değer kaybetti 

Paylaşılan diğer bilgilere göre; üçüncü sıraya yerleşen Ethereum’un aylık işlem hacmi, geçen ay 710 milyar dolara yaklaştı. Ethereum da Bitcoin gibi ağustos ayında bin 666 dolardan bin 580 dolara gerileyerek fiyat düşüşüne tanık oldu. Dünyanın en pahalı ikinci kripto para birimi olan dijital varlığın piyasa değeri de aynı ay içerisinde 201,3 milyar dolardan 193,9 milyar dolara düştü.  

Binance USD ise 224,7 milyar dolarlık aylık işlem hacmiyle dördüncü sıraya yerleşti. Listede Binance USD’yi sırasıyla 169,2 milyar dolarlık işlem hacmiyle USD Coin, 46,6 milyar dolarlık işlem hacmiyle WETH, 30,9 milyar dolarlık işlem hacmiyle BNP, 29,4 milyar dolarlık işlem hacmiyle XRP, 27,3 milyar dolarlık işlem hacmiyle Solana ve 27,1 milyar dolarlık işlem hacmiyle Ethereum Classic takip etti.  

CoinMarketCap ayrıca, BNP dışındaki tüm kripto para birimlerinin ağustos ayında bir değer kaybı ve piyasa değeri düşüşü yaşadığına işaret etti. Yalnızca BNP’nin değeri, ay içerisinde 285 dolardan 288 dolara yükseldi. Popüler kripto para birimi ayrıca, ağustos ayında piyasa değerini 45,9 milyar dolardan 46,4 milyar dolara çıkarmayı başardı.  

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Ağustos ayının en çok işlem gören kripto paraları belli oldu
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!