Ripple danışmanı CBDC müjdelerinin ipuçlarını verdi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ripple, CBDC danışmanı Antony Welfare’e göre yakında merkez bankası dijital para birimi (CBDC) projeleriyle ilgili olumlu gelişmeler açıklayabilir.

Kripto influencer Sentosumosaba, Ripple’ın Butan ve Palau dahil birkaç CBDC pilot projesinin ortasında olduğunu aktardı.

Ripple’ın CBDC Avrupa ve Küresel İş Birlikleri’ni yöneten kıdemli danışmanı Welfare, aynı gönderiyi yanıtlayarak “önümüzdeki birkaç haftada” daha fazla CBDC duyurusu yapılabileceğini söyledi.

Thanks @sentosumosaba for the mention – make sure you follow me for more CBDC announcements in the next few weeks

— Antony Welfare (@AntonyWelfare) September 6, 2022

Şirket, XRP defterinin özel bir versiyonunu Mart 2021’de başlattıktan sonra CBDC geliştirmede giderek daha aktif oldu. Bu defter, merkez bankalarına güvenle CBDC basabilecekleri bir platform verdi.

Ripple, geçtiğimiz hafta ABD’li düşünce kuruluşu Digital Dollar Project tarafından ülkede CBDC geliştirmenin olası teknik ve kurumsal sonuçlarını öğrenmeye yönelik “Teknik Çerçeve Programı”nın ilk katılımcılarından olarak duyuruldu.

Ripple, Dijital Euro geliştirmeye odaklanan Digital Euro Birliği’ne de şubat ayında destekleyici ortak olarak katıldı.

Ripple Labs, Eylül 2021’de Butan ile iş birliği yaparak, Asya ülkesinin uluslararası ödemeleri iyileştirecek bir CBDC kullanmasına yardımcı olacağını duyurdu.

Part One: Learn more about the @ripple #CBDC solution which is built on a private ledger which is based upon XRP Ledger technology—a proven blockchain that has transacted over 70 million times over the course of 10 years #xrpl pic.twitter.com/HL6lhYhLDJ

— Antony Welfare (@AntonyWelfare) September 5, 2022

Şirket, iki ay sonra ile Palau Cumhuriyeti ile iş birliği imzaladı. Pasifik adası, kendi iklim dostu dijital para birimini geliştirmek istiyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Ripple danışmanı CBDC müjdelerinin ipuçlarını verdi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!