Gifto (GTO) Coin Nedir? Nereden Alınır?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para ekosisteminin en ilginç projelerinden biri olan Gifto’yu (GTO) sizler için araştırdık. Bu yazımızda Gifto’nun projesini sizlere aktaracağız.

Gifto Nedir?

Asyalı bir yazılım şirketi olan Asian Innovation Group tarafından başlatılan Gifto projesi, Ethereum blockchain’i üzerinde çalışan merkeziyetsiz bir sanal hediye protokolüdür. Gifto insanların sosyal medya platformları üzerinden birbirleri ile kolayca hediyeleşmesini sağlamak üzere kuruldu.

GTO Projesi Nedir?

İnternet’in sosyal hayata dahil olmasıyla neredeyse eş zamanlı olarak ortaya çıkan sosyal platformlar zaman geçtikçe insanlar çok daha fazla vakit geçirdikleri yerlere dönüştürler. 2022 yılında aktif olarak hizmet veren binlerce tanışma ve sohbet platformu bulunmaktadır. Bu platformlar aracılığıyla insanlar ortak zevklere sahip başka bireylerle bir araya gelebilir, tamamen farklı kişilerle tanışabilir veya arkadaşları ile kolayca sohbet edebilirler. Ancak sosyal medya üzerindeki iletişimin oldukça az etkileşim imkanı vermesi kimi zaman bu eylemi ruhsuz hissettirebilir. Bu alandaki açığı gören Gifto, sosyal medya üzerinden yürütülen iletişimin daha fazla etkileşim imkanına sahip olabilmesi adına GTO coin ile insanların birbirlerine sanal hediyeler göndermesini kolaylaştırmayı amaçlamıştır.

Bu alanda projenin yerel para birimi olan Gifto coin (GTO) ise anlık ödemeler ve sanal hediye alım işlemleri için oluşturulmuş bir ödeme aracıdır. GTO’yu diğer coinlerden ayıran özelliği kripto para ekosisteminde GTO, içerik üreticilerine ortaya çıkardıkları eserlerin karşılığı olarak çeşitli sanal hediyeler verir.

GTO Coin Geleceği Nasıldır?

Gifto ilk olarak bir sosyal paylaşım platformu Uplive’da test edilmiştir. Uplive, AIG yazılım şirketinin geliştirdiği, kendi deyimleri ile kişinin günde birkaç yayın yaparak uzun vadede sürdürülebilir gelir kazanmasına imkan tanıyan bir platformdur. Gifto ve Uplive işbirliği sayesinde Uplivo dünya çapında en güzel hediyelere sahip platformlar arasında gösterilmektedir. Gifto’nun verilerine göre Uplive üzerinde faaliyet gösteren 60.000’den fazla içerik oluşturucu her ay milyonlarca dolar gelir elde etmektedir.

Gifto’nun açıklamalarına aralarında oyun tasarımcısı, ses sanatçısı, mühendis ve operasyon personellerinin bulunduğu 300 kişilik ekip aylık yalnızca 50 yeni hediye çıkarabilmektedir. Gifto bu sayıyı birden fazla platforma yönelik çalışma planları ile uyuşmadığı gerekçesiyle yeterli bulmamaktadır. Bu nedenle ekibini büyütme kararı alan Gifto yönetimi yakın zamanda avrupa ve amerika pazarlarındaki sosyal medya platformları ile çalışmayı hedeflemektedir. Şimdiden dahi sosyal medyada kişiler Asyalı uplive’ın birbirinden fantastik hediyelerinden gıpta ile söz etmektedir.

GTO Editör Yorumları

Amatör yayıncılık geçtiğimiz son 10 sene içerisinde bir anda var olarak inanılmaz bir büyüme hızıyla birçok iş kolunu geride bıraktı. 2010 yıllarının başında Youtube’da tek tük baş gösteren Lets Play (oyun videosu) yayınları zamanla canlı yayınlara dönüştü. O dönem popülerleşen pazara birçok amatör giriş yapmış olsa da yalnızca sosyal becerileri yüksek olanlar pazarda tutunmayı başardı. Bu da videoları izletenin aslında oynanan oyun değil oynayan kişi olduğunu gösterdi. Youtube videolarının yeterli interaktiviteye sahip olmayışı yayıncıları ve izleyicileri yeni bir platform aramaya itti bu noktada canlı yayıncılık yaygınlaşmaya başladı. Başta gerektirdiği yüksek donanım özellikleri nedeni ile oldukça küçük bir kısım yayın yapabilirken 2016 yılında yükselişe geçen canlı yayın uygulamaları ile herkes canlı yayın yapma imkanına erişmiş oldu. Geçtiğimiz 10 yıl, eğlence sektörünü dev ajansların tekelinden alarak bireylerin inisiyatifine sunmuş bulundu. Tvlerdeki kalıplaşmış klişelerin, yüzlerce aşamalık bürokratik süreçlerin ve milyon dolarlık maliyetlerin kıskaca aldığı eğlence sektörü, amatörlerin elinde ekonomik ve bürokratik kaygılarından arınmış bir şekilde gerçekten eğlenmek için oluşturulabiliyor. Yayın yapabilmek adına gereken teknolojinin alt sınırının da oldukça düşürülmüş olması sayesinde yayıncılık bu noktada yalnızca kişinin sosyal yeteneklerine bağlıdır. Bu nedenle yayıncılığın bir iş kolu olarak giriş maliyetini 0 kabul edebiliriz. Bu noktada insanların, yayıncılığın cazibesine kapılması oldukça makul her geçen gün piyasaya yeni yayıncıların katıldığını bir kısmının ise silindiğini göreceğiz ancak bu aşamadan sonra amatör yayıncılık ve onu destekleyen her türlü oluşum değişimlerine rağmen ayakta kalmaya devam edecek. Buna sadece ödüller tasarlayarak minimum riskle sadece aracılık faaliyetleri sürdürerek operasyonlarını devam ettiren bir firma olarak bu noktada operasyonel süreçleri yanlış yönetmediği sürece geleceğini parlak görüyoruz.

GTO Coin Nerden Alınır?

GTO coin, online olarak internet aracılığıyla satın alınabilir. GTO coin (GTO) birçok borsada listelenmektedir. Borsalar genelde GTO coin’i, GTO/USDT, GTO/ETH, GTO/BTC, GTO/BNB paritelerinde listelemektedir. GTO coin yatırımı veya ticareti yapmak isteyen kullanıcılar, dünyanın en yüksek hacime sahip borsası Binance’ten GTO coin alabilirler. Binance’in yanında, WazirX, OKX, Phemex, Bitrue, CoinDCX, Tokocrypto, Bitcoiva gibi borsalardan da GTO coin alınabilir ve ticareti yapılabilir.
Kullanıcıların Gto coini satın almak için yukarıda sayısal borsalarda hesap oluşturması gerekmektedir. Ayrıca satın alma işlemlerinden önce hesaplarını onaylatmalıdırlar. Onaylatma işlemi için genel olarak telefon numarası ve kimlik bildirimi yapmak gereklidir. Hesap onay aldıktan sonra hesaba para yüklemesi yaparak GTO coin satın alma işlemi gerçekleştirilebilir.

GTO Coin Fiyat Verileri

CoinMarketCap’ten alınan verilere göre 25.261.088 dolar piyasa değerine sahip GTO’nun toplam arzı 1,000,000,000 GTO’dur. Toplam dolaşan arz ise 999,271,531 GTO’dur. GTO, 20 Aralık 2017 tarihinden bu yana 0,90 dolara ulaşarak tarihi en yükseğini yapmış daha sonrasında ise geride bırakılan 4 senede birçok altcoin gibi %96,67 düşüş göstererek 0,03 dolardan işlem görmeye başlamıştır. Ancak uzmanlar, Bitcoin piyasasında beklenen boğa rallisinin GTO fiyatlarını da yukarı taşıyacağını ifade etmişlerdir.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Gifto (GTO) Coin Nedir? Nereden Alınır?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!