Meta, 10 Metaverse Kampüsü Açacak!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Metaverse odaklı sosyal medya şirketi Meta, üniversitelerin kendi sanal gerçeklik kampüslerini çevrimiçi hale getirmelerine yardımcı olacağını açıkladı. Şirket, eğitimi sanal gerçeklik ortamlarına taşımayı amaçlayan ‘Sürükleyici Öğrenme’ projesi kapsamında 10 sanal kampüs açacak. Ayrıca Meta, Iowa merkezli bir sanal gerçeklik eğitimi girişimi olan Victoryxr ile ortak çalışacaktır. Ayrıca bu ortaklık kapsamında, girişime 150 milyon dolar yatırım yapacaktır. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

Meta Metaverse Kampüslerine Destek Olacak!

Sanal gerçeklik ve Metaverse teknolojisinin en büyük uygulamalarından biri, eğitim ve sanal gerçeklik derslerinin gerçekleşme olasılığıdır. Sosyal medya devi Meta, bu fikri geliştirmeye çalışmaktadır. Ayrıca 10 üniversitenin Metaverse tabanlı kampüslerini başlatmasına yardımcı olacaktır. Bunlardan biri de çevrimiçi bir üniversite olan University of Maryland Global Campus (UMGC)’tür. Üniversitenin 45.000’den fazla öğrencisi bulunmaktadır. Bu öğrenciler artık bir araya gelip deneyimlerini paylaşmak için çevrimiçi bir Metaverse’te buluşabilecektir.

Üniversite Metaverse kampüsünde, yoğun olmayan kurslara kıyasla hiçbir ek ücret ödemeden beş kurs sunacaktır. Ancak üniversitenin öğrencilere ödünç verebileceği (dersler için gerekli) kulaklık sayısı sınırlıdır. Diğer kurumlar da bu projenin bir parçası olacaktır. Bunlar sırasıyla, Kansas Üniversitesi Hemşirelik Okulu, New Mexico Eyalet Üniversitesi, Güney Dakota Eyalet Üniversitesi, Florida A&M Üniversitesi, Batı Virginia Üniversitesi, Güneybatı Oregon Community College, California Eyalet Üniversitesi, Dominguez Hills ve Alabama A&M Üniversitesi’dir.

Victoryxr Ortaklığı

Meta, öğrencilerin derslere dahil olabilmesi için Meta Quest kulaklıklarını bu kuruluşlara bağışlayacaktır. Meta’nın Sürükleyici Öğrenme projesinin amaçlarından biri, kuruluşlar ve üniversitelerle ortaklıklar kurarak öğrencilerin bu teknolojilere erişimini artırmaktır. Meta’nın yaptığı 150 milyon dolarlık yatırımın bir kısmı, Metaverse kampüslerini tasarlayan Victoryxr ile ortaklaşa kulaklıklar yaratmaya hizmet edecektir. Ayrıca Meta üniversitelere, beş ile yedi binadan oluşan bir kampüs için 50 bin dolara mal olan bu alanların tasarımı ve inşası için ödeme yapmalarına yardımcı olmuştur.

Victoryxr’ın kurucusu Steve Grubbs konuyla alakalı açıklama yaptı. Açıklamasında, ‘eğitim, Metaverse için heyecan verici bir kullanım örneğidir. Ayrıca Meta Immersive Learning, dünyanın dört yanındaki içerik oluşturucuların Metaverse için beceriler kazanmasına olanak sağlayacaktır. Dahası öğrenciler için sürükleyici deneyimler oluşturacaktır’ dedi.

Meta’nın Metaverse bölümü Reality Labs birimi, 2022’nin ikinci çeyreğinde 2,8 milyar dolarlık zarar bildirmiştir. Meta’nın sanal gerçekliğe dönüşü şirketin para kaybetmesine neden olduğuna dair yorumlar dolaşmaktadır. Ayrıca şirket ağustos ayında ilk tahvil ihracını gerçekleştirerek yatırım için 10 milyar dolarlık borç satmıştır. Ancak şirketin CEO’su Mark, Metaverse’ün gelecek olduğunu ve bu gelecek muhakkak var olacaklarını dile getirmiştir. Ayrıca şu anda zarar edildiği düşünülen rakamın çok daha fazlasını kazanacaklarını belirtmiştir.

Haber Kaynağı nfxhaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Meta, 10 Metaverse Kampüsü Açacak!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!