MBC, Metaverse Platformu The Sandbox ile Anlaşmaya Vardı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Daha fazla medya şirketi Metaverse’e geçiş yaptıkça sanal ekosistemde rekabet artışı yaşanmaktadır. Son haberlere göre, Güney Kore’nin önde gelen medya kuruluşlarından biri olan Munhwa Broadcasting Corporation (MBC), Metaverse dünyası The Sandbox ile stratejik bir ortaklık imzaladı. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

Güney Koreli TV Firması MBC, Metaverse Dünyasında!

The Sandbox’tan hafta sonu yapılan bir duyuruya göre MBC, sanal deneyim hizmetleri sağlayıcısı ile bir Metaverse ortaklığı imzaladı. Bu anlaşma, MBC’nin ofis binalarını ve stüdyolarını Metaverse’e taşıyacağı anlamına gelmektedir. Ayrıca TV devi, The Sandbox platformundaki kullanıcılar için Metaverse temalı başka içerikler de oluşturacağını bildirdi.

MBC, Metaverse ile ilgili projeler de bir geçmişe sahiptir. 2021’de şirket, ünlü ‘Maskeli Yetenekler’ konulu ünlü olmayan paneller için sanal avatarlarını piyasaya sürmüştür. Program, bir süredir Koreliler arasında popülerlik kazanmış olan ‘Maskeli Şarkıcı’nın’ yeniden canlandırmasıdır. Bu arada, MBC hala ilk Metaverse müzik programı olan Avatar Singer’ı yayınlamaktadır. Ayrıca Metaverse gösterisine, yarışmacıların yüzlerini gizlemek için kullanılan artırılmış gerçeklik (AR) avatarı aracılığıyla erişilmektedir.

Güney Kore’nin Metaverse’e Yatırımları

Güney Kore, Metaverse endüstrisini en ciddiye alan Asya ülkesi gibi görünmektedir. Mayıs 2022’den bu yana, Asya’daki merkez, büyüyen sanal ekosisteme 177,1 milyon dolara yakın yatırım yapmıştır. Ayrıca, ülke dijital ekonomisini büyütmeye çalışırken ulusal bir Metaverse projesini başlatan ilk ülkedir. Digital New Deal, Güney Kore’nin şirketleri desteklemeyi ve daha fazla iş yaratmayı amaçlayan Metaverse endüstrisi için ulusal planı olarak lanse edilmiştir. Ayrıca, Seul Büyükşehir Hükümeti, sakinlerin Metaverse’teki kamu hizmetlerine erişmeleri için şimdiden 3,9 milyar Won’luk yatırım yapmıştır. Sonuç olarak, Güney Kore’nin ulusal hükümet hamlesi, gelişen endüstri için memnuniyetle karşılanan bir gelişmedir.

Teknoloji odaklı ekonomi olan ülke, diğer hükümetlerin sanal ortama yatırım yapma konusunda takip etmesi gereken hızı belirleme planına sahiptir. Güney Kore’nin yeni sektöre yatırımı hakkında çok eleştiri gelmiştir. Yine de hükümet, kamu kurumlarını Metaverse’e ilgi duymaya teşvik ederek yabancı bir alana adım atma konusunda istekli olduğunu göstermiştir. Olaylar parça parça gerçekleşmiştir. Ancak hükümet kaynakları sanal ekosisteme desteğe hazır olduğunu göstermiştir. Hükümetin açıklamasına göre, insanları bir araya getiren herhangi bir proje hükümetin de ilgisini çekmektedir. Bununla birlikte, ekosistem uygulamaları geliştirmek için daha fazla zaman ve finansal kaynağa ihtiyaç duyulmaktadır. Bu sebeple dünyanın diğer bölgelerinde olduğu gibi Asya’da da Metaverse’e faaliyetleri hala ilk aşamalardadır.

Metaverse’ün ilk olarak geçen yıl zirve yaptığı bilinmektedir. Ayrıca sanal dünyanın temeli olarak görülmeye başlanmıştır. Facebook’un Meta olarak yeniden markalaşmasından bu yana, Metaverse dünyası kurumsallar arasında önemli bir popülerlik kazanmıştır.

Haber Kaynağı nfxhaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
MBC, Metaverse Platformu The Sandbox ile Anlaşmaya Vardı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!