Kripto varlıklar artık niş değil, düzenleme gerekli

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uluslararası Para Fonu’na (IMF) göre, kripto varlıklar son yıllarda “niş ürünler” olmaktan çıkıp ana akımda yer buldular ve dolayısıyla alanda daha kapsamlı düzenlemeler yapma ihtiyacı doğdu.

IMF sermaye piyasaları başkanı Aditya Narain ve başkan yardımcısı Marina Moretti tarafından kaleme alınan yeni rapora göre, kripto varlıklar “niş ürünlerden” çıkıp, spekülatif yatırımlarda, güçsüz para birimlerine karşı korumada ve ödeme aracı olarak kullanılmaya başlandı.

Rapor yazarlarına göre, kripto ihraç eden şirketler, borsalar ve risk fonlarının güncel başarısızlıkları, sektörü düzenleme yönünde çaba göstermek için sebep verdi.

The failures of crypto issuers, exchanges and hedge funds have added impetus to the push to regulate these digital assets. Read more in F&D. https://t.co/Vfyr4uN6NY pic.twitter.com/4LF9P3DZpc

— IMF (@IMFNews) September 5, 2022

Diğer yandan Narain ve Moretti, piyasanın hızlı değişimi, denetim zorluğu ve düzenleyiciler arasında uygulanabilir beceri eksikliği nedeniyle kripto varlıklar için yasal çerçeve geliştirmenin hala zorlu bir süreç olduğunu düşünüyor.

Rapor yazarları, düzenleyicilerin kripto düzenlemelerine karşı tutarsız bir yaklaşım sergilediğini belirtirken, bunun yerine koordine, tutarlı ve kapsamlı bir küresel yasal çerçeve için çalışılması çağrısında bulundu.

“Bazı düzenleyiciler tüketici korumasına, diğerleriyse güvenlik ve sağlamlığa veya finansal entegrasyona öncelik verebilir. Ayrıca geleneksel finans düzenlemelerinin kapsamadığı madenciler, doğrulayıcılar ve protokol geliştiricileri gibi birçok kripto oyuncusu var,” diye yazarlar, şöyle devam etti:

“Küresel bir yasal çerçeve piyasalara düzen getirecek, tüketiciye güven aşılayacak, neye izin verildiğinin sınırlarını çizecek ve yararlı inovasyonun devam edebileceği güvenli bir alan sağlayacak.”

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Kripto varlıklar artık niş değil, düzenleme gerekli
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!