Web3 Odaklı Saldırılar 2022’de 2.3 Milyar Dolara Mâl oldu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tarih boyunca ortaya çıkan yeni fırsatların beraberinde kötü aktörleri de getirdiğinde şahitlik ettik. Bu kimi zaman finansal kimi zaman teknoloji bazlı oldu. Ancak yaşananlar pek fazla değişmedi. Bu noktada Web3 sektörü de dünyaya kattığı yeni fırsatlar ve kazançlar ile birlikte kötü olaylara da ev sahipliği yaptı. CertiK tarafından paylaşılan son rapora göre bu kötü olayların 2022’den bu yana zararı yaklaşık olarak 2.3 milyar dolar.

Web3 Odaklı Saldırı Sayısı 2022’de 377’yi Aştı

Kripto para sektörü oldukça geniş bir ekosisteme yayılmış durumda. Genel olarak Web3 olarak adlandırılan bu ekosistemin içerisinde kripto paralar, NFT‘ler ve DAO‘lar olmak üzere birçok sektör dahil. Doğal olarak teker teker her biri milyar dolarlık devasa bir endüstri hâline gelen bu yapılan, kötü niyetli aktörlerin de iştahını kabartıyor. Ne yazık ki yaşanan hack ve dolandırıcılık vakalarının aralarında zaman farkı gün geçtikçe kısalıyor. Bu konuda yaptığı yeni raporunu yayımlayan CentiK ise 2022’den günümüze kadar 377 saldırının tespit edildiğini ve bu saldırıların yaklaşık olarak toplam 2.338.910.183 dolarlık zarara neden olduğunu belirtti.

Raporda yer alan detaylara bakıldığında sadece ağustos ayında 31 büyük saldırının tespit edildiğini ancak flasloan, Discord ve NFT dolandırıcılıklarının ‘bir önceki aya nazaran’ azaldığını görüyoruz.

İlginizi çekebilir: İran, Kripto Madencilerine Lisans Vermeye Başladı

Flash loan saldırılarının yüzde 95’lik bir düşüş yaşadığını ve geçtiğimiz ayda 745.244 dolarlık saldırının gerçekleştiğini görüyoruz. Ek olarak rug pull saldırılarında ise yüzde 25.9’luk bir düşüş söz konusu. Benzer bir şekilde Discord üzerinden gerçekleşen saldırılarda da yüzde 30’luk bir düşüş yaşandı. CertiK raporda şu detaya yer verdi:

“Aylık istatistiklerimize dahil etmediğimiz ve fonlarını şişiren birçok token örneği gördük. Bunun nedeni, bu örnekleri günde birden çok kez gerçekleşen olası kara para aklama faaliyetleriyle ilişkilendirmemiz. Örneklerin çoğu BNB Smart Chain üzerinde bulundu ve şu anda bu artışın Tornado Cash’in OFAC tarafından onaylanmasıyla ilgili olup olmadığı belirsiz”

Haber Kaynağı www.btchaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Web3 Odaklı Saldırılar 2022’de 2.3 Milyar Dolara Mâl oldu
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!