El Salvador, Bitcoin tahvilini bir kez daha erteledi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçtiğimiz yıl eylül ayında Bitcoin’i (BTC) ulusal para birimi olarak kabul eden Orta Amerika ülkesi El Salvador, milyar dolarlık Bitcoin tahvilinin piyasaya sürülmesini yine erteledi.

“Volkan tahvili” veya volkan tokeni olarak da bilinen Bitcoin tahvili, ilk olarak Kasım 2021’de, tokenize tahvil ihraç etme ve yatırımcılardan 1 milyar dolar kazanma yolu olarak duyurulmuştu. Kazanılan paranın sonrasında “Bitcoin Şehri” inşa etmek ve daha fazla BTC satın almak için kullanılması planlanıyordu.

Önce 2022’nin ilk çeyreğinde piyasaya sürülmesi planlanan tahvil, kötü piyasa koşulları ve jeopolitik kriz nedeniyle eylül ayına ertelenmişti. Ne var ki, Bitfinex ve Tether CTO’su Paolo Ardoino, Bitcoin tahvilinin yine yıl sonuna erteleneceğini duyurdu.

Cointelegraph ile özel olarak görüşen Ardoino, gerekçenin bu kez iç güvenlik sorunları olabileceğini söyledi. Ülkenin güvenlik güçleri, mevcut durumda ülkeyi kasıp kavuran çete şiddetiyle mücadele ediyor. Bu da devlet kaynaklarının dağılımını etkiledi ve Ardoino’ya göre “Volkan Token’in piyasaya sürülmesi bu bağlamda değerlendirilmeli.”

El Salvador hükümetinin kilit altyapı partnerlerinden Bitfinex, Volkan tokenlerin satış işlemlerini yürütmekten sorumlu olacak. Bitfinex’in bu iş için ilk önce hükümetten lisans alması gerekecek. Bu lisans, eylül ayında dijital menkul kıymetler yasa tasarısının kabulünün ardından alınabilecek.

Ardoino, yasanın son tasarısının hazır olduğunu doğruladı ve önümüzdeki birkaç hafta içerisinde kabul edilmesinin beklendiğini söyledi, zira devlet başkanı Nayib Bukele’nin partisi, mecliste çoğunluğu oluşturuyor.

“Ülkenin bu tür bir yasanın geçmesi için gerekli istikrara sahip olduğunu varsayarsak, önümüzdeki haftalarda Meclis’ten onay alacağına eminiz.”

BTO, Bitfinex Securities El Salvador, S.A. de C.V.’nin yasa tasarısı kabul edilir edilmez lisans için başvuruda bulunacağını ekledi.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
El Salvador, Bitcoin tahvilini bir kez daha erteledi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!