Coinbase Cloud, Solana için Arşiv Node’u Başlattı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Blockchain sektöründe artan rekabet, hizmet sağlayıcıların her gün yeni bir ürün piyasaya sürmesini bir zorunluluk hâline getirmiş durumda. Öyle piyasada hızla değişen ürün ve müşteri dinamikleri, hizmet sağlayıcılarının da bunu uyum sağlamasını gerekiyor. Blockchain altyapı platformu Coinbase Cloud ise yeni Solana Arşiv Node‘u hizmeti ile bir adım daha atıyor.

Coinbase Cloud, Geliştiricilerin Solana Arşiv Node’una Erişmesini Sağlayacak

Blockchain ağlarının kullanımı arttıkça blok sayıları da hızla artmaya devam ediyor. Bu noktada her Node’un bir Blockchain ağının tamamını indirmesinin verimsiz olacağından genel olarak Full Node olarak adlandırılan son 128 bloğu taşıyan Node’lar kullanılıyor. Bu Node’ların çalıştırılabilmesi için 1 TB boyuta sahip SSD’ler yeterli oluyor (Ethereum ağı için). Ancak söz konusu Arşiv Node‘u olduğunda durum biraz daha geniş bir hâl alıyor. Öyle ki Arşiv Node’ları bir Blockchain ağını Genesis bloğundan itibaren bünyesinde barındırıyor. Bu yüzden Arşiv Node’ları için minimum 12 TB boyuta sahip SSD’ler gerekiyor (Ethereum ağı için).

İlginizi çekebilir: Ripple Yeni Ortaklığı ile Japonya’da Web3 Gelişimini Destekleyecek

Coinbase Cloud ise geliştiricilerin kolay bir şekilde bu bloklara erişebilmesi için yeni Arşiv Node hizmetini tanıttı. Böylelikle geliştiricilerin tüm geçmiş verilere Solana genesis bloğuna geri erişmesi sağlanırken, ağır yükü Coinbase Cloud üstleniyor. 

Bu noktada Solana’nın Arşiv Node’unun dosya boyutunun yaklaşık olarak 100 TB olduğunu belirtelim.

Haber Kaynağı www.btchaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Coinbase Cloud, Solana için Arşiv Node’u Başlattı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!