Kaliforniya Kripto Düzenleme Yasası Piyasayı Nasıl Etkileyebilir?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto Düzenleme Yasası, Kaliforniya’da tam teşekküllü bir yasa olmaktan sadece bir adım uzakta. Bu, Kaliforniya Senatosu AB 2269 yasasını bu hafta başlarında onayladıktan sonra geçerlidir. Tasarı, Kaliforniya Tüketici Federasyonu’nun desteğiyle Kaliforniya Meclis üyesi Timothy Grayson tarafından sunuldu.

Şimdi, mecliste başarılı bir geçişten sonra, tasarı sadece California Valisi Gavin Newsom’un imzasını bekliyor. Bu gerçekleştiğinde Kaliforniya, kripto para birimiyle ilgili işletmelerin eyalette faaliyet göstermek için özel bir lisansa ihtiyaç duyacağı ilk eyalet olacak.

Bu Yasa Ne Zaman Yasalaşacak?

Gavin Newsom’un 30 Eylül’e kadar tasarıyı imzalaması veya veto etmesi gerekiyor. Valinin imzasını müteakip tasarı mevzuata dönüşecek ve Dijital Finansal Varlıklar Yasası adını alacak. Unutulmamalıdır ki, California ikinci kez bir “BitLicense” rejimi oluşturmaya çalışıyor. Bu konudaki ilk girişim, bir eyalet senatörünün muhalefeti nedeniyle başarısız olan 2015 yılında yapıldı.

Ocak 2025’te yürürlüğe girmesi beklenen yasa tasarısı, dijital varlık borsaları gibi işletmelerin Kaliforniya Mali Koruma ve Yenilik Departmanı tarafından lisans almasını zorunlu hale getirecek.

Grayson Salı günü bir tweet’te, tasarının aldığı desteğin “yasama meclisinin sağlıklı bir kripto para piyasasının ancak basit korkuluklar kurulduğunda var olabileceği anlayışını” yansıttığını söyledi.

Tasarı, belirli kriterlerden herhangi biri karşılanmadığı sürece, bir kişinin dijital finansal varlık ticari faaliyetinde bulunmasını veya bir mukim ile veya onun adına dijital finansal varlık ticari faaliyetinde bulunabilmesini yasaklıyor. Bu, kişinin öngörüldüğü şekilde Mali Koruma ve Yenilik Departmanından lisanslı olmasını içerir. 

Bu yasa tasarısı ayrıca, bakanlığa, bir lisans sahibinin muayenesini öngörüldüğü şekilde yapma yetkisi verir. Bir lisans sahibinin, faaliyet tarihinden itibaren beş yıl boyunca bir mukim ile veya onun adına tüm dijital finansal varlık ticari faaliyetleri için, tüm varlıkları listeleyen en az ayda bir yayınlanan bir defteri kebir de dahil olmak üzere belirli kayıtları tutması gerekir. lisans sahibinin borçları, sermayesi, gelirleri ve giderleri.

Bu arada, tasarıda belirtilen hükümlerin herhangi bir şekilde ihlali, belirli para cezalarına tabidir.

Kripto Düzenleme Yasasına Tepkiler

Bazı kripto meraklıları ve kripto lobicileri tasarıya şiddetle karşı çıktılar. 

Blockchain Derneği Pazartesi günü bir tweet aracılığıyla, Eyalet Meclisi Bill AB 2269’un “kripto yenilikçilerinin çalışma ve birçoğunu eyalet dışına itme yeteneğini engelleyecek öngörüsüz ve yararsız kısıtlamalar” oluşturduğunu söyledi.

Bu arada, yasanın bir kez yürürlüğe girmesinin, birçok stabilcoin sağlayıcısının eyalet içinde faaliyet göstermesini zorlaştıracağına da inanılıyor. Bunun, kripto endüstrisinde, eyalette önemli ekonomik aktivite yaratma potansiyeline sahip büyüyen bir sektör olduğu iddia ediliyor.

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Twitter hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Not: Bu sitede yazılan makale içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiç bir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.


Post Views:
34

Haber Kaynağı www.kriptoparapiyasa.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Kaliforniya Kripto Düzenleme Yasası Piyasayı Nasıl Etkileyebilir?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!