Bitcoin’in Fiyatı Düşerken Madencilik Zorluğu Artıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ethereum Merge ile birlikte Proof of Work‘ten dışarı ilk adımını atmış olabilir ancak Bitcoin için yolun daha başındayız. Bu noktada birçok şirket Bitcoin madenciliği için işlem güçlerini artırırken doğal olarak Bitcoin madencilik zorluğu da artıyor. Ancak madencilik zorluğunun artması ile fiyatların ters oranda düşmesi, madencileri zor duruma sokmuş durumda.

Bitcoin’in Madencilik Zorluğu Yılın En Büyük 2. Artışını Yaşadı

Bitcoin temelinde sahip olduğu Proof of Work konsensüs mekanizması ile blokları 10 dakikaya sabitlemek üzerine kurulmuştur. Bu nokta ağ, madencilerin işlem günün artması durumunda zorluk seviyesini artırarak blokların 10 dakikaya sabitlenmesini sağlar. Böyle ağladaki işlem gücünün artması ile birlikte işlem zorluğu da artar ve böylelikle ağın stabilitesi sağlanır.

İlginizi çekebilir: Jacob & Co’dan Bitcoin Temalı Lüks Saat

Son olarak yaklaşan kış ayına hazırlık yapan Bitcoin madencileri, çip sorunun da yavaş yavaş çözülmesi ile birlikte işlem güçlerini oldukça artırmış durumdalar. Bu da doğal olarak küresel etki yarattığı için kısa bir süre önce madencilik zorluğu yüzde 9.26 artarak bu yılın ikinci en büyük artışını yaşadı.

CoinWarz verilerine göre has oranı saniyede 230 exahash (EH/s) üzerinde seyrederken, zorluk 30.97t’ye kadar çıktı.

Haber Kaynağı www.btchaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin’in Fiyatı Düşerken Madencilik Zorluğu Artıyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!