SEC, VanEck’in Bitcoin ETF Başvurusu için Kararı Erteledi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ETF’ler söz konusu olduğunda ince eleyip sık dokuyan SEC, bu tutumu sebebiyle sık sık eleştirilmeye devam ediyor. Çoğu zaman yatırımcıyı koruma konusunda yetersizliği dile getirerek ETF’leri reddeden SEC, bu sefer de VanEck’in Bitcoin ETF başvurusunu erteledi.

SEC, VanEck’in Bitcoin ETF Başvurusu için Kararı 45 Gün Daha Erteledi

New York merkezli varlık yönetimi şirketi VanEck, bir kez daha ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’dan (SEC) ETF için net bir cevap alamadı. SEC, ETF başvurusu için karar gününü 45 gün ileriye erteledi. 24 Haziran’dan bu yana başvurusu için onay bekleyen VanEck, bu erteleme sonrası 11 Ekim’e kadar sonuç alamayacak.

İlginizi çekebilir: SEC, VanEck’in Bitcoin ETF Kararını Erteledi

Bu durumun şirketlerin iş planlarına oldukça kötü yansıdığı belirtilirken, SEC’in kripto odaklı şirketlere karşı takındığı tutum eleştiriliyor. Diğer taraftan SEC’e göre ise komisyon, önerilen kural değişikliği üzerinde harekete geçmek için daha uzun bir süre belirlemenin uygun olduğunu düşünüyor. Böylece önerilen kural değişikliğini ve burada ortaya çıkan sorunları dikkate almak için yeterli zamana sahip olacağına inan SEC, kararının arkasında.

Son olarak Kasım 2021’de VanEck’in bir Bitcoin ETF başvurusunda daha bulunduğunu ancak SEC’in Bitcoin spot piyasasının “dolandırıcılık ve manipülasyonunu” çevreleyen endişeleri öne sürerek reddettiğini hatırlatalım.

Haber Kaynağı www.btchaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
SEC, VanEck’in Bitcoin ETF Başvurusu için Kararı Erteledi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!