SHIB ve Bitcoin’de Ani Düşüş: Kim Sattı, Kim Yaktı?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin fiyatı %9 kadar düşerek Temmuz sonundan bu yana en düşük noktasına ulaştı. Lider kripto para birimi 21.400 dolarlık birim fiyatıyla işlem görüyor. Bununla birlikte, SHIB fiyatında da büyük düşüşler ortaya çıktı. Shiba Inu, son 24 saatte %13,45 düşüş yaşadı ve şu anda 0.000012 dolardan el değiştiriyor. Peki fiyatlar neden düştü? 22.000 dolarda kim BTC satışı yaptı?

5.925 Bitcoin satışı gerçekleşti

Ali Martinez tarafından paylaşılan Cryptoquant verilerine göre Bitcoin madencileri, 25.000 doların üzerindeki son Bitcoin fiyat artışından kazanç sağladı. Madenciler son iki hafta içinde toplam değeri yaklaşık 142 milyon dolar olan 5.925 Bitcoin sattı. Bu, son fiyat artışının ardından toplam madencilerin, muhtemelen bilançolarını güçlendirmek için bir miktar likidite alma şansını yakaladıklarını gösteriyor. Madenci stresi ise, Haziran ayındaki zirvenin ardından biraz düşmüş gibi duruyor. Son satışların ardından BTC ve SHIB fiyatı düştü.

Madencilerin Bitcoin rezervleri

Özellikle 2021-2022’de Bitcoin’lerini piyasanın zirvesine yakın bir yerde satın alanlar önemli bir rol üstlendi. Bu uzun vadeli sahipler de para birimi üzerindeki son satış baskısında kendini gösterdi. Glassnode’a göre, LUNA’nın Mayıs ayındaki çöküşünden bu yana, uzun vadeli Bitcoin sahiplerinden ve kısa vadeli sahiplerden borsalar lehine 300.000 BTC’lik net bir çıkış oldu. Zincir üstü analitik firması Santiment, BTC fiyatı 23.000 dolardan düştüğü için Bitcoin kârının arttığını işaret etti.

Son 24 saatte 552,79 milyon tasfiye gerçekleşti

Artan para politikası belirsizliği nedeniyle dünya çapındaki piyasalar düşüyor. Bu nedenle kripto paralar ciddi bir satış yaşadı. Bitcoin fiyatı %9 kadar düşerek Temmuz sonundan bu yana en düşük noktasına ulaştı. Yazım sırasında %8,89 düşüşle 21,416 dolardan el değiştiriyordu. Coinglass verilerine göre, kripto para birimlerindeki 552,79 milyon dolarlık pozisyonlar 24 saat içinde tasfiye edildi. Bitcoin bu tasfiyelerin 203 milyon dolarına ev sahipliği yapıyor. Ek olarak Bitcoin, son verilere göre gerçekleşen fiyatının altında işlem görüyor. Piyasada korku, açgözlülüğe karşı arttı.

SHIB yakımları arttı

Shiba Inu’nun yanma oranı, gizemli bir cüzdanın önemli bir işlemde 101,66 milyon SHIB’yi yakması nedeniyle son 24 saat içinde %203.03 arttı. Genel olarak, Shiba Inu Topluluğu 133 milyon Shiba Inu tokenini yok etti. SHIB yakımlarını takip eden Shibburn, Shiba Inu Topluluğunun son 24 saat içinde 18 ayrı işlemde “inferno” adreslerine dikkate değer biçimde toplam 133 milyon SHIB yaktığını bildirdi. Bilinmeyen cüzdan bu yakıma en önemli katkıyı yaptı. Kriptokoin.com olarak bildirdiğimiz üzere meme coin, son 24 saatte %11,44 oranında düşerek 0.00001313 doları gördü.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır..

Haber Kaynağı kriptokoin.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
SHIB ve Bitcoin’de Ani Düşüş: Kim Sattı, Kim Yaktı?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!