Beklentiyi Satın Al, Haberi Sat: Merge Güncellemesi Ethereum (ETH) Fiyatını Nasıl Etkileyecek?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Blockchain tarihindeki en önemli yükseltmelerden biri olan Ethereum Merge güncellemesine 1 aydan kısa bir süre kalmışken yatırımcıların fiyatlar konusundaki endişeleri ve beklentileri artıyor.

Kripto para takipçilerinin bildiği üzere, eylül ayı içerisinde Ethereum’un şimdiye kadarki en ciddi yazılım güncellemelerinden bir tanesi gerçekleştirilecek. The Merge olarak adlandırılan bu güncellemenin tarihi, geliştirici ekip tarafından yapılan son açıklamalara göre 15 Eylül olarak belirlenmiş olsa da, Proof of Work (İş Kanıtı) ile çalışan bu sistemin ufak sapmalara sebep olabileceği ve güncelleme tarihinde 1 haftaya varan sapmalar yaşanabileceği biliniyor.

2022 yılına kötü bir başlangıç yapan kripto para piyasalarına rağmen, Ethereum fiyatı temmuz ayından bu yana yaklaşık 2 kat değer kazandı. Bu yükselişin arkasındaki temel sebep ise Merge güncelleşmesinin tarihinin iyice yaklaşması olarak yorumlanabilir. Öncelikle test ağlarında denenen bu tarihi güncelleme, şimdiye kadar sorunsuz bir şekilde tüm aşamaları geçmeyi başardı. Geçtiğimiz hafta Goerli test ağının da başarılı bir şekilde Merge güncellemesini kabul etmesinin ardından bir gün içerisinde Ethereum fiyatında %15 civarında bir artış görüldü.

Bunun yanı sıra, blockchain tarihindeki en önemli güncelleme olarak sunulan Merge için yaklaşık %15’lik bir yükseliş biraz zayıf görünüyor. Ethereum fiyatı halen daha en yüksek seviyesi olan 4800 dolar civarından %60 oranında aşağıda seyrediyor. Yine de fiyat üzerindeki bu hareketliliği kısa vadeli düşünmemek gerekiyor. Kısa vadeli olarak beklentiyi al, haberi sat durumu yaşanırsa bile uzun vade için bu büyük güncelleme oyundaki bir çok kuralı değiştirme potansiyeli taşıyor.

Örneğin, bir çok DeFi (Merkeziyetsiz Finans) uygulama geliştiricisi yeni akımlar ve oluşumlar yaratmak için Merge’ün başarılı bir şekilde entegre edilmesini bekliyor olabilir. Eylül ayından sonra Ethereum ağının hızlanması ve işlem ücretlerinin azalması durumunda, piyasa da yeni trendler ve geliştirici uygulamaları görmemiz mümkün olabilir.

Bir başka perspektif olarak, şu günlerde hacim açısından kan kaybı yaşayan NFT piyasası üzerinde, Ethereum işlem ücretlerinin büyük oranda azalmasından sonra yeni koleksiyonlar ve para girişleri görmemiz mümkün duruyor. Kısa vadeli bakıldığında Merge güncellemesinden sonra yatırımcılar kar satışı yapabilecek olsa da, uzun vadeli düşünüldüğünde Ethereum blockchaindeki bu devrimsel yenilik ağın daha çok kullanılmasına ve bir ralliyi beraberinde getirmesine kapı açabilir. En azından bir kaç aylık süreç sonucunda Ethereum’un her zamankinden daha fazla kullanım senaryosuna dahil olduğu bir gelecek görebiliriz.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Beklentiyi Satın Al, Haberi Sat: Merge Güncellemesi Ethereum (ETH) Fiyatını Nasıl Etkileyecek?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!