Tornado Cash Çaresiz: Infura ve Alchemy de Engelledi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adını genellikle dolandırıcılık veya saldırı haberleri ile birlikte duyduğumuz Tornado Cash, ABD Hazine Bakanlığı‘nın kara listeye eklemesi sonrası hedef tahtası oldu. Bakanlığın yaptım uygulamasıyla birlikte engelleme duyuruları ardı ardına gelmeye devam ediyor. Son olarak MetaMask ile tanınan Infura ve Alchemy de Tornado Cash’e erişimi engelledi.

Infura ve Alchemy, Tornado Cash Portlarını Kapattı

Tornado Cash, Ethereum tabanlı bir kripto mikseri olarak uzun zamandır dolandırıcıların ve hacker’ların uğrak noktası oldu. Her ne kadar bu mikseri anonim kalmak için kullanan iyi niyetli kullanıcılar olsa da maalesef Tornado Cash’in adı oldukça kitlenmiş durumda. Yakın zamanda duruma el atan ABD Hazine Bakanlığı’nın yaptırımı üzerine MetaMask ile bilinen ve akıllı sözleşmeleri Ethereum ağına bağlayan Infura ve Blockchain geliştiricileri için araçlar geliştiren Alchemy de Tornado portlarını kapattılar.

Twitter kullanıcısı 0xdev0’a göre her iki platform da şu anda Tornado Cash‘e yapılan RPC isteklerini engelliyor. RPC istekleri, merkeziyetsiz uygulamaların kullanıcılarının, özellikle kullanıcı kendi bireysel Node’larını çalıştırmadığında, Blockchain sunucularıyla iletişim kurmasını sağlar. Infura ve Alchemy ise kripto kullanıcıları arasında popüler olan RPC sağlayıcılarından ikisi.

İlginizi çekebilir: Zipmex, Bitcoin ve Ethereum Para Çekme İşlemlerini Etkinleştirecek

Son olarak yakın zamanda USDC’nin arkasındaki şirket Circle‘ın da Tornado Cash’e yaptırım uyguladığını hatırlatalım.

Haber Kaynağı www.btchaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Tornado Cash Çaresiz: Infura ve Alchemy de Engelledi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!