Vitalik Buterin: ZK-Rollup, Uzun Vadede Optimistic Rollup’ı Geçecek

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ethereum’un kurucularından Vitalik Buterin, ZK-rollup teknolojisinin Optimistic rollup teknolojisine kıyasla daha başarılı olacağını düşünüyor.

ETHSeoul etkinliğinde konuşan Buterin, Optimistic rollup teknolojisinin günümüz şartlarında daha gelişmiş olduğunu, ancak Zero-knowledge rollup teknolojisinin daha iyi bir temele sahip olduğunu ve bu sayede uzun vadede Optimistic rollup teknolojisinden daha başarılı olabileceğini söyledi.

Layer 2 düzeyinde geliştirilen Optimistic rollup ve ZK-rollup teknolojileri, Ethereum blockchainini ölçekleyebilmek için kullanılıyor. Bu iki çözüm arasında mimari bazı farklılıklar bulunuyor.

ZK-rollupların özellikle işlem hızı konusunda avantaj sağladığını söyleyen Buterin, şu açıklamayı yaptı:

“Benim görüşüm, ZK-Rollupların uzun vadede Optimistic Rollupları geçeceği yönünde. Çünkü ZK-rollupların sahip olduğu bazı temel avantajlar var, örneğin yedi günlük bir para çekme süreci bulunmuyor. Günümüzden 10, belki daha fazla yıl sonra, rollupların hepsinin ZK’yi kullanmasını bekliyorum.”

ZK-rollupların her ne kadar bazı avantajları olsa da, örneğin Ethereum Virtual Machine (EVM) ile uyumlu olmamak gibi bazı dezavantajları da var.

Zero-knowledge teknolojisinin “geliştirmesi çok zor bir teknoloji” olduğunu söyleyen Buterin, Optimistic rollup çözümlerinin bugünün şartlarında daha gelişmiş olduğunu düşünüyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Vitalik Buterin: ZK-Rollup, Uzun Vadede Optimistic Rollup’ı Geçecek
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!